• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.08.2023

10:47

UEFA nemoćna: Saudijci osnivaju fudbalsku NBA ligu

Reuters

Fudbal

UEFA nemoćna: Saudijci osnivaju fudbalsku NBA ligu

Podeli vest

Saudijci sa igrača prelaze na otimanje klubova. Ministarstvo sporta Saudijske Arabije ima plan da napravi fudbalsko takmičenje po uzoru na košarkašku NBA ligu, a tu bi Evropska fudbalska unija (UEFA) bila potpuno nemoćna, objavio je juče "Tutomerkato".

Ideja Saudijaca je da širom sveta formiraju recimo četiri konferencije koje bi brojale po 16 do 18 klubova. Zatim bi najbolji na kraju učestvovali u plej-ofu i borili se za bogatu novčanu nagradu. Jasno je da bi najveću ulogu ovde imali atraktivni klubovi iz Evrope, a UEFA ne može da uradi mnogo da ih spreči.

Foto: Tanjug/AP

 

"Arapi imaju dovoljno novca da motivišu klubove da učestvuju i da ih animiraju da igraju to njihovo takmičenje. Bilo bi jako, možda i jače od Lige šampiona, pa nikakve ucene od strane UEFA ne bi imale smisla. Za sada je sve na ideji, a Saudijci će pokušati da u naredne dve godine sprovedu svoju zamisao u delo" navodi "Tutomerkato".

Fudbalski svet već je pšotpuno poludeo, zvezde pre biraju da odu u Al Itihad ili Al Šabab nego u dobar tim iz Premijer lige, Bundeslige ili Serije A. Većinu motiviše novac, a Arapima ga ne fali. Kako bi se što bolje pozicionirali na fudbalskoj mapi, pokušaže da pobednika svoje domaće lige uguraju u Ligu šampiona. Samo oni znaju kako će najjača takmičenja u ovom sportu izgledati u godinama pred nama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija