• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

23:06

Efekat "Mesi" - Inter zarađuje enormne svote novca! Vrednost više nego duplo veća u odnosu na pre dva meseca...

EPAIMAGES

Fudbal

Efekat "Mesi" - Inter zarađuje enormne svote novca! Vrednost više nego duplo veća u odnosu na pre dva meseca...

Podeli vest

Dolazak Lionela Mesija višestruko se isplatio Interu iz Majamija.

Stigao je Lionel Mesi u Majami i odmah počeo da ređa sjajne rezultate. Argentinac je u novom klubu na osam utakmica postigao deset golova, dodao tri asistencije i od Intera napravio svetsku senzaciju. Naravno, jedan od najboljih fudbalera svih vremena predstavlja pravu sportsku ikonu koja pomaže timu sa Floride u postizanju zacrtanih ciljeva, ali je malo ko sumnjao kakav će biti efekat Lionela Mesija u Ameriku. 

Naime, klub je već najavio da će u 2024. godini zaraditi oko 200.000.000 dolara prihoda, što je tri puta više od prethodne projekcije pravljene pre Mesijevog dolaska. Najjeftinije ulaznice za utakmice Intera koštaju nekoliko stotina dolara, a klub beleži rekordnu zaradu od kako je Leo obukao dres kluba iz Majamija. Ukoliko najnovije projekcije budu istinite Inter će biti među 30 svetskih klubova sa najvećom zaradom, a rekord MLS lige trenutno je Atalanta koja je 2022. zaradila "samo" 103.000.000 dolara. Dakle, bezmalo duplo manje...

Da je Dejvid Bekam kao čelnik kluba pametno i dugo spremao Mesijev dolazak potvrđuju i brojni sponzorski ugovori. Naime, prilikom potpisivanja ugovora sa sponzorima ugrađene su klauzule po kojima sponzorstvo košta više ukoliko tokom ugovora za klub zaigra višestruki osvajač Zlatne lopte. U ovom slučaju - Mesi. 

Foto: profimedia

 

Sve to uticalo je na dodatnu zaradu Intera, ali je to samo početak. Svi sponzorski ugovori ističu na kraju kalendarske 2023. godine čime su otvorena vrata novim sponzorima i većim prihodima. Primera radi, firma koja se bavi kriptovalutama, a čija je reklama na dresu Intera "XBTO" trenutno plaća 5.000.000 dolara godišnje. Američki mediji prenose kako će Inter za reklami na dresu naredne godine tražiti preko 10.000.000 dolara! I to će biti novi rekord MLS lige budući da trenutni drži Njujork siti na čijem se dresu nalazi "Etihad". 

Zanimljivo je da je cena Intera skočila duplo od kako je Lionel Mesi obukao dres kluba sa Floride. Prema procenama, tržišna vrednost Majamija iznosila je nešto manje od 600.000.000 dolara, predsednik MLS Lige - Žorž Maš istakao je kako će Majami naredne kalendarske godine vredeti između 1,3 i 1,5 milijardi dolara! 

Za kraj, Majami je pre Mesijevog dolaska bio zakucan za dno tabele, a po novim projekcijama Inter je sada treći favorit za titulu. Sve to utiče na prodaju TV prava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12