• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2023

21:24

Katastrofa Borjana na Kipru, primio šest golova! Ispao i Dinamo

EPA Images

Fudbal

Katastrofa Borjana na Kipru, primio šest golova! Ispao i Dinamo

Podeli vest

Fudbaleri kiparskog Arisa demolirali su na svom terenu ekipu Slovana iz Bratislave sa 6:2 (3:1) u revanš utakmici plej-ofa za Ligu Evrope.

Košmarno veče imao je bivši golman Crvene zvezde Milan Borjan, koji je branio za slovački klub i primio svih šest golova. U prvoj utakmici šampion Slovačke je slavio sa 2:1, pa je malo ko očekivao da će doživeti katastrofu na rajskom ostrvu usred Mediterana.

Kiparski tim je ovim ubedljivim trijumfom izborio grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja, dok će Slovan preseliti u Ligu konferencija.

Sunovrat tima iz Bratislave počeo je već u 21. minutu, kada je domaćin poveo golom Janisa Gomisa. Gosti se nisu osvestili od početnog šoka, a tri minuta kasnije novi gol je završio u Borjanovoj mreži. Ovog puta precizan je bio Julijus Šoke. 

Ipak, uspeo je Slovan da u nastavku odgovori i prepolovi prednost domaćina u 37. minutu Davida Streleca. Međutim, sve nade Slovaka ugasio je Gomis drugim pogotkom pred sam odlazak na odmor za 3:1. 

Foto: EPA Images

Sparta eliminiala zagrebački Dinamo

Iskusni senegalski napadač se tu nije zaustavio, već je i na startu drugog poluvremena po treći put matirao Borjana i najavio potop  slovačkog kluba. Iako je imao veliku prednost, Aris nije odustajao od ofanzive, pa je u 67. minutu Majambela povisio na 5:1. Tačku na goleadu Kiprana stavio je Braun u 72. minutu. Ekipa iz Bratislave je do kraja meča uspela je da zatrese mreže i to u 89. minutu preko Barsegjana i da koliko toliko ublaži debakl.

Neslavno veče imao je i Dinamo iz Zagreba, koji je u Pragu demoliran od Sparte sa 4:1 (2:0). Hrvatski tim dobio je prvu utakmicu sa 3:1 i očekivalo se da će u revanšu nadigrati češki tim, ali se desilo suprotno.

Česi će tako put grupne faze Lige Evrope, dok će Dinamo morati da se zadovolji igranjem u Ligi konferencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija