• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2023

21:05

Srbin u društvu Benzeme i Ronalda - Stanojević protiv "aždaja" u azijskoj Ligi šampiona! (VIDEO)

Zoran Sinko

Fudbal

Srbin u društvu Benzeme i Ronalda - Stanojević protiv "aždaja" u azijskoj Ligi šampiona! (VIDEO)

Podeli vest

Azijska Liga šampiona biće zanimljivija nego ikada, rekao je Marko Stanojević za Informer.

Veliki transferi koje su ovog leta odradili klubovi iz Saudijske Arabije promenili su dešavanja u svetu fudbala. Posle dugo vremena neko takmičenje van Evrope privlači mnogo pažnje, a reč je o azijskoj Ligi šampiona u kojoj će se ove sezone takmičiti neki od najboljih fudbalera današnjice. 

Imaće i Srbija svog predstavnika u grupnoj fazi pošto boje uzbekistanskog šampiona Nasafa brani Marko Stanojević. Iskusni srpski fudbaler bio je gost "Info dana", a tom prilikom dotakao se brojnih aktuelnost iz sveta azijskog fudbala. 

- Već četiri godine sam u Uzbekistanu, na azijskom tlu. Drugu godinu zaredom ćemo igrati Ligu šampiona, ali ove sezone će biti sve drugačije. Takmičenje je jače nego ikada, svi sa nestrpljenjem čekamo početak - rekao je Stanojević. 

Interesantan put je iza srpskog fudbalera, nakon Pirota usledile su epizode u Zvezdi, Radu, Šerifu, a poslednje četiri godine rešio je da se skrasi u uzbekistanskom Nasafu. 

- Počeo sam u rodnom Pirotu, igrao sam potom u omladinskoj školi Crvene zvezde. Kalio sam se u Sopotu i Bosni i Hercegovini, a u Radu sam napravio iskorak. Igrao sam nekoliko utakmica za mladi reprezentaciju, onda su stigle ponude i odlučio sam se da odem u Šerif. Znao sam kakav je klub, šta me očekuje, bio sam i kapiten u jednom periodu. Trener mi je bio Milan Milanović, njegov poziv sam prihvatio i nisam se pokajao. Sada su standardni u Evropi, igraju redovno grupnu fazu. Kasnije je krenulo putešestvuje, do 30. godine je bilo tako, onda sam poželeo da se skrasim u jednom klubu - to je Nasaf - objasnio je srpski fudbaler. 

Foto: Zoran Sinko

 

Za mnoge je Uzbekistan korak dalje u odnosu na Srbiju, ali Stanojević ističe da je situacija u tamošnjem fudbalu izuzetno povoljna kao i to da tokom karijere nije birao zemlju nego mesto gde će za njega biti najbolje da igra. 

- Nisam gledao, a ni razmišljao koja je zemlja, uvek mi je bilo bitno kakav je klub i da li je to dobro za mene. Bio sam u Moldaviji, Kazahstanu, Azerbejdžanu, Saudijskoj Arabiji, sada Uzbekistan. Ljudi kod nas imaju predrasude i pogrešnu sliku. Moj drug Dragan Ćeran već godinama igra tamo, znao sam od njega kako se radi u Uzbekistanu. Stadioni, infrastrukutra, sve je na višem nivou, od prvog dana sam bio prijatno iznenađen. Jako je lepo igrati tamo - dodao je as Nasafa. 

Imaće priliku Marko Stanojević da u Ligi šampiona odmeri snage sa nekim od najvećih azijskih ekipa. Žreb je njegovom Nasafu bio naklonjen pošto su izbegli "aždaje" iz Saudijske Arabije, ali ističe da sa nestrpljenjem očekuje početak kontinentalnog takmičenja. 

- Da sam mlađi davalo bi mi krila, sada sam čvrsto na zemlji. Ne razmišljam o tome. Prošle godine sam igrao Ligu šampiona i sastao se sa ekipama koje imaju ogromne budžete. Ove sezone će biti sve drugačije, igraće se kod kuće i na strani, prošle je bilo centralizovano, šest utakmica na jednom stadionu i sve staje u mesec dana. Vraćaju putovanja, tu je mnogo "aždaja" od igrača koji su otišli u Saudijsku Arabiju, jedva čekamo da počne. Imali smo sreće na žrebu da tih "aždaja" nemamo u grupi, tu su Al Sad, Al Fajsali i Al Šarža. Mislim da imamo šanse da odemo dalje, trener želi uvek pobede iako smo klub sa najmanjim budžetom - jasan je bio Stanojević. 

Dotakao se gost "Info dana" i situacije u srpskom fudbalu, a posebno mu je drago što će i Crvena zvezda imati priliku da u Beogradu dočeka neke od najvećih evropskih ekipa. 

- Poslednjih nekoliko godina Zvezda igra grupne faze, više se ne iznenađujem. Drago mi je što će jedan Mančester siti doći na našu Marakanu, biće to veliki spektakl, treba da osete atmosferu. Zvezda zaslužuje to, želim im svu sreću - podvukao je iskusni srpski fudbaler. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija