• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2023

22:45

Srbija pukla od Mađara na Marakani! Dva minuta mraka i ode sve u - katastrofu! (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Srbija pukla od Mađara na Marakani! Dva minuta mraka i ode sve u - katastrofu! (VIDEO)

Podeli vest

Jednom nogom smo zgazili u Nemačku, a onda - dva minuta mraka i sve je otišlo u... Poraz!

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je na stadionu "Rajko Mitić" od Mađarske 2:1 (2:1) u meču četvrtog kola G grupe kvalifikacija za EURO 2024.

Gubitak sva tri boda je nešto što ni u najružnijim snovima nismo očekivali, ali sreća u nesreći je i kiks Crne Gore u Litvaniji (2:2), tako da, još uvek ne moramo da strepimo za mesto koje vodi na Evropsko prvenstvo, takmičenje na kojem se nismo pojavili od davne 2000. godine, iako je pobeda u narednom meču, upravo na gostovanju Litvancima sada imperativ.

Foto: Starsportphoto

 

U meču za prvo mesto u grupi, poveli smo autogolom Salaja u 10. minutu, da bi Mađari preko Varge u 34. i Orbana u 36. minutu preokrenuli i - pobedili.

U prvom poluvremenu prvo smo pali u trans, a onda bupnuli - traaas! Počelo je kako se samo poželeti može, iako su Mađari u uvodnim trenucima meča imali inicijativu.

Dragan Stojković je ofanzivnom taktikom i visokim presingom od prvog minuta hteo da pritisne rivala, ali rupu u našoj odbrani probao je da pronađe Loik Nego, koji je dobio loptu po strani, a onda je uputio u šesnaesterac gde, srećom nikog od njegovih saigrača nije bilo. 

Srbija je odgovorila - vođstvom. Sergej-Milinković Savić je prosledio loptu iza poslednje linije Mađarske, do kapitena Tadića koji je proigrao Vlahovića, naš napadač je šutirao, a lopta kao golu zakačila Salaja i završila u mreži. Poveli smo 1:0 i sve je "mirisalo" na lepo fudbalsko veče. 

Samo dva minuta kasnije nova šansa za "orlove". Radonjić je iskoristio jednu od svojih najvećih vrlina, brzinu, probio po desnoj strani i centrirao. Lopta je stigla do Kostića, on je prosledio Vlahoviću koji loše šutira. 

Trebalo je da nastavimo da napadamo, a ne da pustimo Mađare da igraju. Bili su opasniji, i  z a dva minuta nam dali dva komada, ali idemo redom. 

Nije izabranike selektora Rosija uzdrmao gol, koji su Mađari sami sebi dali. Nastavili su da napadaju. Posebno su probijali po desnoj strani i tu nam pravili velike probleme. U 22. minutu Varga je primio loptu u našem šesnaestercu, "zavrnuo" loptu unutra, ali nigde nikog od onih koje je očekivao. Onda malo uzbuđenja na protivničkoj polovini Mitrović se nije dobro snašao na dodavanje Dibuša, Kostić minut kasnije pogađa samo spoljni deo mreže i... usledio je šok broj 1!

Igrao se 32. minut, probio je Roland Salaj i šutirao. Vanja Milinković-Savić, ali se lopta odbila do Šalaja koji u padu proigrava Vargu, a ovaj smešta u mrežu za 1:1.

Samo dva minuta kasnije, katastrofa! Šok broj dva u 34. minutu! Orban matirao Vanju Milinković Savića, ali je neshvatljivo kako je naša odbrana zasspala i ostavila samog mađarskog fudbalera. Posle toga, slabo je reagovao i naš golman, a onda je na asistenciju Langa, Orban pogodio za preokret.

Do kraja prvih 45. minuta samo još jedan šut Mitrovića pored gola i to je bilo sve. 

 

Klinci napunili Istok: "Orlovi" imali 12. igrača

Zbog kazne UEFA na utakmici između Srbije i Mađarske nije bilo publike. Preciznije, na tribinama stadiona "Rajko Mitić" bila deca uzrasta od sedam do 14 godina. Brojne osnovne škole iz Srbije u dogovoru sa FSS organizovale su dolazak dečaka i devojčica na utakmicu. Na broj do 15 dece dolazilo je jedno odgovorno, punoletno lice, sve prema navedenom pravilu iz UEFA.

 

Već na početku drugog poluvremena Piksi je umesto Radonjića i Kostića ubacio Andriju Živkovića i Filipa Mladenovića. U 52. minutu Pavlović je loše šutirao glavom posle kornera sa desne strane. 

Nije se imalo kud, nego da se Mađari stisnu. Ređali su se napadi "orlova" u 54. minutu Sergej je iz drugog plana stigao u napad, ali nije zahvatio loptu kako je želeo.

Četiri minuta kasnije Vlahović odlično šutira, ali Dibuš još bolje brani.

U 61. minutu Veljković je šutirao, ali Dibuš još jedanput pokazao o kakvom se golmanu radi, a ni Vlahović posle centaršuta Mladenovića u 69. minutu nije uspeo da izjednači. 

Foto: Starsportphoto

 

U 75. minutu Nađ je loše reagovao ispred gola, stativa, ali sudija je svirao ofsajd.

Izašli su Tadić, Vlahović, ušli Ilić, Luka Jović, ali džabe. Vreme je curilo i radilo za Mađare....

U nadoknadi vremena smo tražili penal. Činilo se da je jedan od Mađara igrao rukom, ali sudija je samo odmahnuo rukom. 

Kraj! Još jedanput su srpski fudbaleri razočarali naciju i izblamirali se. 

Mađari su sada na korak od Nemačke, a mi.... Još uvek ne "visimo" za EURO, ali Piksi, Tadiću, Vlahoviću i društvo, prst na čelo!

Standings provided by Sofascore

 

 


 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija