• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.09.2023

19:44

Mitrovićev het-trik ubio Litvance: Srbija sve bliže Nemačkoj

EPA Images

Fudbal

Mitrovićev het-trik ubio Litvance: Srbija sve bliže Nemačkoj

Podeli vest

Fudbaleri Srbije deklasirali su Litvaniju 3:1 (3:1) u gostima u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i vratili se na drugo mesto grupe G, osmah iza prvoplasirane Mađarske.

Junak utakmice je definitivno Aleksandar Mitrović, koji je postigao het-trik golovima u 21, 32. i 43. minutu. Jedini gol za Litvance dao je Gitis Paulauskas u 45. minutu.

 

LITVANIJA - SRBIJA 1:3 (1:3)

Grad: Kaunas  Stadion: Dariaus ir Gireno Sudija: Saša Stegeman Strelci: Paulauskas 45 - Mitrović 21, 32, 43 Žuti kartoni: Černih, Paulauskas - Živković, S. Milinković Savić

Litvanija: Gertmonas - Lasickas, Lekijatas, Girdvainis (od 46. Kazukolovas), Beneta (od 72. Širis) - Verbickas (od 46. Novkovas), Gineitis - Slivka, Golubickas (od 46. Remeikis), Černih - Paulauskas (od 78. Jankauskas).

Srbija: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Babić - Živković (od 72. S. Mitrović), Gudelj, Ilić, Mladenović (od 85. Radonjić) - Tadić (od 85. Samardžić), S.Milinković-Savić (od 88. Račić) - Mitrović (od 72. Vlahović).

 

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

92. minut - Prilika za Litvaniju iz slobodnog udarca, ali siguran je bio Vanja Milinković Savić. 

86. minut - Litvanija je imala prvi korner na ovom meču. Ništa nije uspela da napravi od njega. 

83. minut - Zanimljivo je da se kapiten Dušan Tadić najviše trudi i pokušava da izgradi priliku za gol. Mada već deluje da obe ekipe iščekuju kraj. 

77. minut - U igri su Dušan Vlahović i Stefan Mitrović, koji su sveži i ćeljni dokazivanja. Zajedno sa Tadićem gradili su jednu šansu, ali rezultat je ostao nepromenjen. 

Foto: AP PHOTO

 

70. minut - Srbija igra prilično staloženo. Deli je 20 minuta od nove pobede. Piksi za sada bez ijedne izmene. 

65. minut - Solidnu priliku imali su Litvanci, ali je na kraju Černih bio u ofsajdu. 

58. minut - Novi korner za Srbiju, koja je opasna iz prekida. Kombinovali su Tadić i Živković,. a zatim ubacili loptu, ali Litvanci su se dobro odbranili i krenuli u napad. 

54. minut - Tadić za Mitrovića, ali bez gola. Nakon toga je usledio korner, Tadić je ubacio loptu, ali je Sergej gađao u stativu. 

46. minut - Utakmica je nastavljena. 

Foto: EPA Images

 

 

PRVO POLUVREME 

45. minut - Litvanija smanjuje prednost, 3:1 je. Grešku je napravio Milenković. Propustio je loptu, a onda je stajao ispred gola i gledao u nju. Niti da krene na loptu, ni na protivničkog igrača. 

 

 

42. minut - GOOOOL. Het-trik Aleksandra Mitrovića. Srbija je bacila Litvaniju na kolena za 20  minuta, a zasluge idu napadaču Al Hilala Mitroviću. Ovaj put nogom je dao gol. 

45. minut - Srbija se ne zaustavlja. Šansa za šanskom, gol visi u vazduhu. 

32. minut - GOOOOL. Srbija vodi 2:0 golom Aleksandra Mitrovića. Opet je veliki posao odradio Filip Mladenović, akciju je počeo Dušan Tadić, a Mitrović je glavom uputio završni udarac.

 

 

 

28. minut - Nova šansa za Srbiju, odnosno za Aleksandra Mitrovića. Međutim, ovaj put je golman Litvanije dobro reagovao i uhvatio loptu. 

21. minut - GOOOOOL. Aleksandar Mitrović. Vodi Srbija u Kaunasu 1:0. Njegov prvi gol u kvalifikacijama. Veliki posao uradio je Filip Mladenović, zatim Nemanja Gudelj, a onda je fudbaler Al Hilala doveo Srbiju u vođstvo. 

 

 

17. minut - Dobru priliku imala je Srbija. Ubacio je loptu ioz slobodnog udarca Tadić, lopta je stigla do Filipa Mladenovića, koji ju je uputio ka golu. Glavom je sa pet metara gađao Veljković, ali je promašio. 

Foto: AP PHOTO

 

13. minut - Svaku poluideju Srbije, Litvanija jako brzo osujeti. Za sada je viđena jedna zanimljiva prilika koju je kreirao Filip Mladenović, ali je upropašćena. 

7. minut - Imala je Srbija šansu iz prekida, Tadić je ubacio lopu, ali ju je golman Gertmonas uhvatio u ruke i odmah bacio saigračima, koji su organizovali kontranapad. 

5. minut - Pred polupraznim tribinama stadiona u Kaunasu, Srbija još nije pokazala inicijativu. Iako se možda očekivalo da Piksijevi momci lakše uđu u šansu, to se za sada ne dešava. 

2. minut - Igrači Srbije su već u dva navrata vraćali loptu do zadnje linije, pa su ispucavali Veljković i golman Vanja Milinković Savić. 

UTAKMICA JE POČELA

20.44 - Minut ćutanja za žrtve zemljotresa u Maroku.

20.40 - Intonirane su himne obe reprezentacije, ekipe su na terenu i spremno čekaju da Stegeman označi početak meča. Litvanija je u crvenim dresovima, a Srbija u belim. 

20.15 - Do pre nekoliko minuta, Srbija je bila druga na tabeli, a onda ju je Crna Gora pretekla. "Sokolovi" su golom Stevana Jovetića u 96. minutu pobedili Bugarsku (2:1) i sad su oni drugi. Biće ozbiljna borba za prve dve pozicije u grupi G, koje vode na kontinentalno takmičenje. 

20.04 - Utisak je da selektor Dragan Stojković Piksi veruje da će lako izaći na kraj sa Litvancima, pošto u startnoj postavi nema Nemanje Maksimovića, Strahinje Pavlovića, Nemanje Radonjića, Filipa Kostića i Dušana Vlahovića. 

 

 

20.02 - Kapiten Dušan Tadić večeras će odigrati jubilarni 100. meč za reprezentaciju

 

 

19.58 - Nakon četiri odigrana meča, Srbija ima dve pobede, uz jedan remi i jedan poraz. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija trenutno su trećeplasirani, iza Mađarske i Crne Gore. 

 

Standings provided by Sofascore

 

UŽIVO: 

19.55 - Dobro veče čitaocima portala Informer, gde čemo uživo pratiti dešavanja sa utakmice 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Litvanija - Srbija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15