• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2023

22:42

EURO je sve bliži! Mitar het-trikom uništio Litvance

AP PHOTO

Fudbal

EURO je sve bliži! Mitar het-trikom uništio Litvance

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije na pogon Aleksandra Mitrovića za korak se približila plasmanu na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Orlovi" su večeras u Kaunasu rutinski pobedili selekciju Litvanije sa 3:1 (3:1) u okviru šestog kola kvalifikacija za EURO. Najzaslužniji za trijumf Srbije bio je Aleksandar Mitrović, koji je het-trikom u 21, 32, i 43. minutu ugasio sve nade rivalu. S druge strane, gol za domaćine postigao je Paulauskas u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Izabranici Dragan Stojkovića Piksija ovo je treći trijumf u kvalifikacijama, čime smo se vratili na drugo mesto sa deset bodova, koliko ima i vodeća Mađarska, ali i utakmicu manje.

Srbija je dominirala u Kaunasu tokom većeg dela meča, ali su u završnici prvog poluvremena, baš kao i protiv Mađara ponovo pokazali svoju veliku boljku u igri, odbranu. Na sreću, Litvanci nisu imali dovoljno ni kvaliteta ni snage da ozbiljnije ugroze naše fudbalere.

Foto: AP PHOTO

 

Srpski fudbaleri tako su se iskupili za šokantan poraz pre samo tri dana u Beogradu neočekivano izgubili od severnih komšija (2:1). Selektor Piksi je zbog toga odlučio da protiv Litvanaca napravi čak pet promena u odnosu na duel sa Mađarima i to se ispostavilo kao pun pogodak. Na klupi su ostali Pavlović, Maksimović, Radonjić, Kostić, Vlahović, dok su od prvog minuta šansu dobili Milenković, Babić, Ilić, Mladenović i Zivković.

Posle uvodnog ispitivanja "pulsa", Srbija je krenula da pritiska odbranu Litvanaca, koja je odlevala u uvodnih 20 minuta igre. Tada su je usledio ne toliko obećavajući napad "orlova". Dugo su naši fudbaleri kombinovali oko šesnaesterca Litvanaca, a onda je sa Filip Mladenović centrirao sa leve strane na prvu stativu, a Mitrović u svom stilu glavom zatresao mrežu. Bio je to prvi pogodak napadača Al Hilala u ovim evropskim kvalifikacijama. Ovaj gol dao je samopouzdanje "orlovima" koji su se u nastavku rastrčali po terenu, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će ponovo baciti odbranu Litvanaca na kolena. I to se desilo u 32. minutu, Tadić je pronašao Mladenovića na levoj strani, a ovaj nesebično prosledio loptu do Mitra, koji ponovo glavom pogađa za 2:0. 

Foto: AP PHOTO

 

Domaćini se nisu oporavili od novog šoka, a usledio je novi nokaut u režiji Mitrovića. Srpski golgeter je u 43. minutu iskoristio sjajnu loptu kapitena "orlova" i sa peterca zatresao mrežu za svoj het-trik. Činilo se da Piksijeve momke u tim trenucima ne može ništa da zaustavi, ali je na isteku 45. minuta usledio hladan tuš. Veliki kiks napravila je naša odbrana i dopustila rivalu da s lako ušeta u kazneni prostor, a onda je Paulauskas iskoristio odbitak i smanjio na 3:1.

I u drugom poluvremenu "orlovi" su imali inicijativu, s vremena na vreme pokušali da zaprete, ali su pokušaji Sergeja, Ilića i Gudelja bili bezopasni za domaćine.

Selektor Piksi je u nastavku dao šansu i drugim igračima, koji su rutinski priveli meč kraju i upisali tri važna boda i vratili se na drugo mesto u G grupi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija