• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2023

22:50

Sve je spremno za spektakl - počinje Svetsko prvenstvo u rvanju u Beogradu!

rvački savez srbije

Fudbal

Sve je spremno za spektakl - počinje Svetsko prvenstvo u rvanju u Beogradu!

Podeli vest

Beograd od sutra svetska prestonica rvanja.

Glavni grad Srbije spreman je za Svetsko prvenstvo u rvanju koje će se održati od 16. do 24. septembra u Areni, poručili su danas predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković na konferenciji za medije upriličenoj povodom starta šampionata.

Srbija će imati  20 predstavnika, pet takmičarki u ženskom rvanju, pet rvača u slobodnom i desetoricu boraca u grčko-rimskom stilu. Ukupno je za SP prijavljeno čak 1150 takmičara iz 99 država.

Beograd je drugi put u nizu domaćin Svetskog prvenstva, koje će predstavljati prvo od šest mogućnosti za takmičare da obezbede vizu za Olimpijske igre u Parizu sledećeg leta i zbog toga šampionat ima posebnu težinu. 

Predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović je svim učesnicima šampionata poželeo dobrodošlicu u njegov rodni grad i rekao da očekuje još bolju organizaciju nego lane, kad su svi gosti bili oduševljeni kako je sve proteklo. 

- Ovo prvenstvo ima ogromnu važnost jer je kvalifikaciono za Olimpijske igre i zato očekujemo sjajne borbe u svim kategorijama. Beograd će drugi put u dve godine biti domaćin SP, posle odlične organizacije 2022. godine, dobili smo ponovo šansu. Krasnojarsk je posle svega trebalo da bude domaćin ovog SP, ali je zbog sankcija Rusiji odlučeno da se promeni domaćin. Pošto su svi u svetskoj federaciji bili oduševljeni kako je prošle godine bio organizovan šampionat, dobili smo ponovo priliku, ispred druga dva grada kandidata da ponovo organizujemo SP u Beogradu. Učinićemo sve da bude još bolje organizovano nego prošle - rekao je Lalović.

Predsednik RSS Željko Trajković je u ime Rvačkog saveza Srbije svima poželeo dobrodošlicu. 

- Što se tiče organizacionog dela, sve je spremno i jedva čekamo da prvenstvo počne. Imamo odlično iskustvo od prošle godine i radujemo se što smo ponovo domaćini najboljim rvačima planete - rekao je Trajković.

Srpski rvač Stevan Mićić je prošle godine na SP ušao u istoriju srpskog rvanja kao prvi takmičar koji je osvojio odličje u slobodnom stilu na šampionatima sveta. On je lane osvojio bronzu u kategoriji do 57 kilograma, a sad je spreman da ode korak dalje. 

- Osvajanje prve, istorijske medalje za Srbiju mi mnogo znači, kako meni, tako i Savezu i državi. Trenirao sam naporno da bi osvojio medalju i obezbedio plasman na Olimpijske igre. Radujem se početku šampionata - rekao je Micić.

Svetsko prvenstvo biće svečano otvoreno u subotu u 18.30 časova. U sklopu zabavnog programa otvaranja, specijalan nastup će imati Marija Šerifović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija