• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2023

20:03

Brodolom Milana u velikom derbiju - Inter petardom zaseo na čelo tabele! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

Brodolom Milana u velikom derbiju - Inter petardom zaseo na čelo tabele! (VIDEO)

Podeli vest

Mktarijan i Tiram razbili Milan, Čalhanoglu ga dokusurio - 5:1.

Pljuštalo je sa neba, prštalo je na zemlji... Tako može da se objasni veliki derbi igran na stadionu Đuzepe Meaca. Utakmica poznata kao "Derbi dela Madonina" zadovoljila je čula svih fudbalskih sladokusaca, ali je nakon više od 90 minuta bezpoštedne borbe Inter upisao ubedljivu pobedu protiv najvećeg rivala - Milana - 5:1 (2:0). 

Rezultat ukazuje da se Inter nije previše namučio u gradskom derbiju, ali kompletan utisak nije bio takav. Iako je bilo četiri gola razlike za Neroazure, sitni detalji doneli su prevagu i obezbedili četi Simonea Inzagija prvo mesto na tabeli Serije A nakon četiri kola. 

Samo pet minuta bilo je potrebno Interu da povede, Markus Tiram, koji je letos bio na pragu Milana, a na kraju završio u taboru najvećeg rivala, kao tenk projurio je pored Malika Tijaa i režirao prvi gol na meču. Lopta je posle centaršuta stigla do Federika Dimarka koji se spetljao, traljavo šutirao, ali je na putu ka golu u mrežu Milana uspeo da je skrene Henrik Mktarijan. 

Zaigrao je Milan istog momenta daleko angažovanije, pretili su izabranici Stefana Piolija, imali nekoliko dobrih pokušaja sa distance, ali bez opasnosti po gol Jana Zomera. Delovalo je da su Rosoneri bliži izjednačenju, a onda je Markus Tiram potvrdio svoje majstorstvo. Francuski reprezentativac sam je istrčao u kontru, okrenuo Davidea Kalabriju i postigao spektakularan pogodak. 

Uspeo je Pioli na poluvremenu da motiviše svoje momke, u međuvremenu počeo je i silovit pljusak u Milanu, a vatru na "Meaci" raspalio je Rafael Leao u 57. minutu kada je smanjio zaostatak svog tima. Delovalo je da Milan može do izjednačenja i kompletnog preokreta, ali od toga nije bilo ništa. 

Napravio je Inzagi trostruku izmenu, uneo novu energiju na teren... Ispostavilo se to kao pun pogotak. Mktarijan je u 69. minutu povećao na 3:1, Hakan Čalhanoglu deset minuta kasnije postigao je gol iz penala, a debitant u najvećem derbiju Fratezi u poslednjim momentima utakmice postavio je konačan rezultat. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.
Politika

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora kod petlje Požarevac i najavio da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru 2025. godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

26.06.2024

14:03

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija