• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.09.2023

17:43

Akademija Mančester sitija – mesto za pravljenje šampiona

Informer

Fudbal

Akademija Mančester sitija – mesto za pravljenje šampiona

Podeli vest

Poslednji trening pred meč sa Crvenom zvezdom, prvi tim Mančester sitija imao je u Fudbalskoj akademiji kluba.

Mestu koje na prvi pogled ostavlja impresivan utisak. Ceo kompleks poseduje 16 terena za treniranje i jedan namenjen samo golmanima. Neki deluju čak kao zasebi stadioni sa tribinama, ima i otvorenih i zatvorenih, ma sve što pomislite da je jednom klubu potrebno da bi savršeno funkcionisao.

 

Koliko Mančester siti brine o detaljima i koliko im je stalo da od malih nogu privole one kod kojih prepoznaju talenat, pokazao nam je detalj dok smo se kretali ka mestu namenjenom medijima. Sa jedne strane hodnika je nekoliko učionica u kojima deca uče. Lepo sede, ispred njih sveske, olovke, kompletan pribor i uče. Jedan od dečaka osmehnuo se i mahnuo, što je zasmetalo gospođi koja je držala predavanje. Odmah je navukla roletne, kako deci ništa ne bi odvlačilo pažnju.

Na vratima svake od učionica nalazi se i raspored kao i osnovna pravila ponašanja, od kojih prvo glasi: „Dođite na vreme“.

U svakoj prostoriji sve deluje da je u savršenom redu i sve dalje ukazuje da svaki čovek zna tačno šta je njegovo zaduženje u tako velikom sistemu. Jedan nosi flašice za trening, drugi opremu, dok igrači i Gvardiola izlaze poslednji, kao prave zvezde.

Odavno je postojala ona priča da Siti je Siti doveo Gvardiolu, ne da napravi instant rezultat i jednom osvoji Ligu šampiona, kako bi zadovoljio apetite bogatih vlasnika kluba, već da napravi sistem. Ona priča kako je to veštački klub koji nikada neće biti veliki više jednostavno ne pije vodu. Jer ono što Siti ima ukazuje da je uspeo u tome da iugradi sistem i da ne bi više bilo nikakvo iznenađenje da u godinama pred nama osvoje mnogo važnih trofeja. Jer ove generacije, koje su danas sedele i rešavale zadatke, nakon kojih će odraditi i svoje treninge, od malih nogu naučene su na rad, red i disciplinu. A talenat sigurno imaju, inače ne bi nosili svetlo plave dresove.

Od treninga nismo mogli previše da vidimo, jer je za medije bio otvoren samo 15 minuta. Za to vreme, golman Ederson je radio sa svojim trenerima, dok je ekipa okupljena oko Pepa Gvardiole stajala na drugom kraju terena, ne približavajući se. Samo na momente, uspeli smo da vidimo Erlinga Holanda, koji se nije preterano eksponirao. Tek kad je isticalo 15 minuta predviđenih za javnost, ekipa je počela da se razmešta po terenu.

Gospodin zadužen za sprovođenje novinara pokazao nam je gde je izlaz, a Holand i društvo ostali su da vežbaju poslednje taktičke zamisli pred meč sa Crvenom zvezdom. 

Foto: Insajder

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija