• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2023

06:40

Provedel je golgeter među stativama! Heroj Lacija dao 27 pogodaka u sezoni!

Tanjug/AP

Fudbal

Provedel je golgeter među stativama! Heroj Lacija dao 27 pogodaka u sezoni!

Podeli vest

Pre nego što je postao golman Italijan je bio gol-mašina!

Liga šampiona tek što je počela, a već smo dobili heroja. Reč je o golmanu Lacija - Ivanu Provedelu koji je na Olimpiku bio strelac na meču protiv Atletiko Madrida, a njegov gol četi Maurisija Sarija doneo je bod u prvom kolu grupne faze. 

Postao je Italijan tek četvrti golman koji je zatresao mrežu u Ligi šampiona. Provedel se sjajno snašao u kaznenom prostoru Atletika nakon centaršuta Luisa Alberta iz slobodnog udarca. Mnogi su pomislili da je to slučajnost, ali nije! 

Mediji sa Apenina bruje o iskusnom čuvaru mreže, koji je tokom karijere igrao čak i napadača. Naime, on je u tokom epizode u akademiji Pordenonea bio ofanzivac i postigao je čak 27 golova u jednoj sezoni! Odmah nakon golgeterskog učinka odlučio je da promeni poziciju i stane među stative, posle čega je stigao poziv Udinezea 2011. godine. 

Provedel je potom branio mrežu Pize, Peruđe, Kijevo Verone, Modene, Juve Stabija, Empolija, a u Lacio je stigao prošle godine za 3.500.000 evra iz Specije. 

Pored gola, Ivan je upisao čak 14 odbrana od 15 šuteva "jorgandžija"... Impresivno! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija