• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2023

20:05

Kraj: Bajern bolji od Mančestera, remi Intera i Real Sosijedada (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

Kraj: Bajern bolji od Mančestera, remi Intera i Real Sosijedada (VIDEO)

Podeli vest

Uživo pratite dešavanja prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Prvi dan Lige šampiona je iza nas, ali vremena za odmor nema pošto nas danas očekuju preostale utakmice prvog kola grupne faze elitnog takmičenja. Na redu su utakmice u grupama A, B, C i D, a utisak je da najviše pažnje privlači duel Bajerna i Mančester junajteda u Minhenu. Pored toga, na teren će i prošlogodišnji finalista Inter koji koplja ukršta sa Real Sosijedadom u Baskiji. 

U Ligu šampiona se nakon nekoliko godina vraća i Arsenal koji će na svom terenu dočekati PSV, a u istoj grupi je debitant - Lans koji ide na noge Sevilji. Krug današnjih utakmica zatvaraju Benfika i Salburg, odnosno duel Brage i Napolija. 

Grupa A: 

Galatasaraj - Kopenhagen   2:2 (0:1)
Boi 86, Tete 88 - Eljonusi 35, Gonsalveš 58

Bajern Minhen - Mančester junajted  4:3 (2:0)
Sane 28, Gnabri 32, Kejn 53p, Tel 90 - Hojlund 48, Kazemiro 88; Fernandeš 94

Grupa B: 

Arsenal - PSV  4:0 (3:0)
Saka 9, Trosar 20, Žezus 38, Odegard 71

Sevilja - Lans  1:1 (1:1)
Okampos 9 - Fulđini 24

Grupa C: 

Real Madrid - Union Berlin  1:0 (0:0)
Belingem 94

Braga - Napoli  1:2 (0:1)
Bruma 84 - Di Lorenco 45, Niakate 88ag

Grupa D: 

Real Sosijedad - Inter   1:1 (1:0)
Brais Mendez 4 - Martinez 82

Benfika - Salcburg  0:2 (0:1)
Šimić 15p, Gluh 53

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

KRAJ! Gotovo je prvo kolo grupne faze Lige šampiona!

94. minut - GOOOOOOOOOOL! Nastavlja se goleada na Alijanc areni, sada je 4:3, ali vremena više nema. Tačku na meč stavlja Kazemiro drugim golom na meču. 

90. minut - GOOOOOOOOOOL! Nema dileme više, Bajern slavi pobedu protiv Mančestera pošto dva gola prednosti vraća Matis Tel - 4:2. 

88. minut - GOOOOOOOOOOOL! Šteta za Bragu, Portugalci postižu autogol, Napoli je sada na korak od pobede - 1:2. 

88. minut - GOOOOOOOOOOL! Pršti na sve strane, evo gola i u Minhenu, Kazemiro smanjuje prednost Bajerna - 3:2. 

85. minut - GOOOOOOOOOL! Rezultat poravnava i Braga preko Brume! Napoliju preti još jedan "kiks" na startu nove sezone - 1:1. 

82. minut - GOOOOOOOOOOL! Nerešeno je u San Sebastijanu, Lautaro Martinez kažnjava lošu reakciju odbrane Real Sosijedada i vraća Inter u igru - 1:1. 

80. minut - Ostalo je još deset minuta do kraja. 

Foto: Tanjug/AP

 

77. minut - Postiže Markus Tiram gol u dresu Intera u Ligi šampiona, ali je VAR isti poništio zbog ofsajda. Ostaje 1:0 za Real Sosijedad. 

75. minut - Debi za Petra Ratkova u Ligi šampiona! 

71. minut - GOOOOOOOOL! Stavlja Arsenal tačku na meč, Martin Odegard pogađa sa distance za velikih 4:0! 

69. minut - Sada je prečka sačuvala Jana Zomera, Takefusa Kubo je poslao dobar centaršut na prvu stativu, Mikel Merino je gađao, ali pogađa samo okvir gola. 

66. minut - Ništa od crvenog kartona... Pogledao je Majkl Oliver snimak i zaključio da nema osnova za isključenje. 

65. minut - Crveni karton za Nikola Barelu! Italijanski reprezentativac poludeo je nakon deual sa Braisom Mendezom, a potom nagazio strelca jedinog gola u dosadašnjem delu meča. 

62. minut - U odnosu na prvo poluvreme manje uzbuđenja u nastavku. 

57. minut - Nova, velika šansa za Real Sosijedad, ponovo Mikel Ojarzabal, ali izvrsna reakcija Jana Zomera. Švajcarac  je najzaslužniji što Španci nemaju veću prednost protiv prošlogodišnjeg finaliste Lige šampiona. 

53. minut - GOOOOOOOOL! Odmah Bajern vraća dva gola prednosti pošto je Hari Kejn matirao Onanu iz penala - 3:1!

Foto: Tanjug/AP

 

52. minut - GOOOOOOOOOL! Duplira Salcburg prednost protiv Benfike, Roko Šimić je ukrao loptu ispred kaznenog prostora, povukao kontru, a Trubina matira Oskar Gluh - 0:2!

51. minut - Čeka se VAR na Alijanc areni... Kristijan Eriksen je rukom zaustavio udarac Dajoa Upamekana. Biće penal za Bajern, a loptu na belu tačku namešta Hari Kejn! 

48. minut - GOOOOOOOOL! Vraća se Mančester junajted, sjajno je Rašford proigrao Hojlunda, Danac je gađao ka golu Bajerna, a pravac lopte promenio Kim za 2:1!

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

Prvo poluvreme: 

45. minut - GOOOOOOOOL! Ako je neko odigrao da će na svakoj utakmici u prvom poluvremenu pasti gol, večeras se opario pošto je Napoli poveo u Bragi. Lopta se nakon prekida odbila na nogu Di Lorencu koji lako matira Mateusa i donosi prednost šampionu Italije - 0:1!

45. minut - Još jedna šansa za Real Sosijedad, Ojarzabal je gađao, prečka je zaustavila njegov udarac. Mnogo sreće za Inter u prvom poluvremenu... 

43. minut - Nako dugo vremena preti i Braga, ovoga puta posle kornera. Rikardo Horta poslao je dobar centaršut, Djalo je bio najviši u skoku, ali lopta odlazi preko gola. 

40. minut - Velika šansa Benfike, ali još bolja reakcija Strahinje Pavlovića koji čisti loptu sa gol-linije. Oglasio se potom i VAR pošto je napadač portugalskog tima bio u ofsajdu. 

38. minut - GOOOOOOOOOL! Arsenal, čini se, rešava pitanje pobednika u prvom kolu Lige šampiona. Topdžije vode 3:0 protiv PSV-a, a još nije gotovo prvo poluvreme, strelac nakon još jedne kontre bio je Gabrijel Žezus. 

37. minut - Inter diktira tempo u San Sebastijanu, ali šanse niže Real Sosijedad. Sada je Kiran Tirni šutirao iz dobre pozicije, ali reagovao je na vreme Benžamen Pavar. 

Foto: Tanjug/AP

 

36. minut - Imao je Mančester junajted šansu da iz slobodnog udarca ugrozi gol Bajerna, ali je užasno šutirao Bruno Gimaraeš. 

34. minut - Rikošet u kaznenom prostoru Brage, dosudio je glavni arbitar Gozubujuk penal, ali je nakon sugestije iz VAR-a i pregledanja snimka promenio svoju odluku. Faul u napadu napravio je Viktor Osimen. 

32. minut - GOOOOOOOOOL! Koristi Gnabri novu grešku Crvenih đavola  i iduplira prednost Bajerna. Užasno je sada reagovao Dijego Dalo - 2:0!

31. minut - Objavila je Liga šampiona sjajan podatak na društvenim mrežama, naime, sastav RB Salcburga koji je startovao meč protiv Brage najmlađi je ikada u elitnom takmičenju sa 21 godinom i 183 dana.

28. minut - GOOOOOOOOOOL! Evo ga, taman što smo najavili da je Bajern sve opasniji Bavarci vode. Katastrofalna reakcija Andrea Anane... Liroj Sane matirao je Kamerunca posle asistencije Harija Kejna - 1:0!

 

 

27. minut - Sve veći pritisak Bajerna na Alijanc areni. 

24. minut - GOOOOOOOOL! Ustvari, ne gol, nego golčina! Svemu je prethodila loša reakcija Serhija Ramosa, Lans je dobio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, a mrežu Marka Dmitrovića pocepao je Fulđini - 1:1!

 

 

23. minut - Nova šansa za Arsenal, sada je blizu gola bio Kai Haverc. Nemac se snašao u kaznenom prostoru, imao priliku za udarac, al i gađao daleko preko prečke. 

20.  minut - GOOOOOOOL! Sprema se debakl PSV-a na "Emiratima"! Izuzetna kontra Arsenala, sada je Buka bio u ulozi asistenta, a "dželat" Leandro Trosar - 2:0!

20. minut - Dobru priliku imala je Sevilja nakon kontranapada, lopta je išla ka En Nesiriju, ali je u poslednjem momentu reagovao Mačado. 

18.  minut - Iako se očekivalo da će najzanimljivije biti na meču Bajerna i Mančestera, za sada "uspavanka" na Alijanc areni! 

15. minut - GOOOOOOOOL! Ovoga puta nema spasa za Benfiku, Roko Šimić matira Trubina i donosi prednost Salcburgu na "Lužu" - 0:1!

 

 

13. minut - Novi penal za Salcburg, sada je sve "režirao" Roko Šimić koji je lobovao Trubina, na gol-linije je trapavo reagovao Antonio i igrao rukom! Ostaju Orlovi i sa igračem manje pošto je štoper Benfike isključen. 

12. minut - Milimetri su delili Napoli od vođstva u Bragi, Viktor Osimen je sjajno gađao glavom, ali je loptu sa gol-linije izbacio Mateus. 

10. minut - GOOOOOOOOL! Nastavlja se goleada na startu, vodi i Arsenal protiv PSV-a, sjajno se u petercu Holanđana snašao Bukajo Saka i u velikom stilu potvrdio povratak Topdžija u Ligu šampiona - 1:0!

 

 

9. minut - GOOOOOOOOL! Vodi Sevilja protiv Lansa, kaznio je surovo Lukas Okampos užasnu rekaciju Brisa Sambe nakon kornera. Argentinac je lobovao golmana francuskog kluba - 1:0. 

6. minut - U međuvremenu šansu je imala i Braga, mogao je Rikardo Horta da donese prednost portugalskom predstavniku, ipak, izvrsno je reagovao Aleks Meret i sačuvao gol Napolija, ostaje 0:0. 

5. minut - Velika šansa za Mančester u Minhenu, bio je Eriksen u dobroj situaciji pred golom Bajerna, ali je katastrofalno šutirao što koristi Sven Ulrih i zaustavlja udarac danskog reprezentativca. 

4. minut - GOOOOOOOOOL! Real Sosijedad vodi protiv Intera, imali su Baski šansu pre 20ak sekundi, ali je stativa spasila prošlogodišnjeg finalistu. Ipak, sada nije bilo sreće! Brais Mendez ukrao je loptu Bastoniju i lako matirao Jana Zomera sa ivice kaznenog prostora - 1:0!

Foto: Tanjug/AP

 

4. minut - Katastrofalno je Konate izveo penal i poslao loptu daleko preko gola. 

 

 

3. minut - Penal za Salcburg koji je iznudio Strahinja Pavlović! Golman Benfike Anatoli Trubin promašio je loptu i "boksovao" srpskog reprezentativca, imaće predstavnik Austrije šansu da "sa kreča" dođe do vođstva. 

1. minut - Utakmice su počele! 

20:36 - Ima Srbija četiri predstavnika danas u Ligi šampiona, makar kada govorimo o startnim postavama. Marko Gudelj i Marko Dmitrović nastupaće za svoju Sevilju protiv Lensa, dok su Aleksa Terzić i Strahinja Pavlović među prvih 11 Salcburga za duel protiv Benfike. 

 

 

20:30 - Hari Kejn predvodi napad Bajerna protiv Mančestera, dok je naistureniji u sastavu Crvenih đavola - Rasmus Hojlud. Reč je o dvojici napadača koji su ovog leta bili najtraženija "roba" na fudbalskoj pijaci. 

 

 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos prvog kola grupne faze Lige šampiona. Sve detalje sa utakmica širom Evrope možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija