• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2023

17:45

Kraj: Ferencvaroš savladao Čukarički (VIDEO)

EPA

Fudbal

Kraj: Ferencvaroš savladao Čukarički (VIDEO)

Podeli vest

Uživo pratite meč Ferencvaroša i Čukaričkog u prvom kolu Lige konferencija.

Bilo je turbulencija na Banovom brdu uoči početka nove sezone, uprava kluba reagovala je brzo, promenila trenera, a nakon blage rezultatske krize Čukarički je u sedmom kolu savladao Crvenu zvezdu. Bila je to najbolja moguća najava Brđana koje danas očekuje debi u grupnoj fazi međunarodnog takmičenja. 

Izabranici Igora Matića gostuju Ferencvarošu na čijoj klupi sedi Dejan Stanković. Jasno je da je šampion Mađarske veliki favorit uoči meča sa Brđanima, ali izvesno je da Čukarički put Budimpešte nije otišao sa belom zastavicom.

FERENCVAROŠ - ČUKARIČKI  3:1 (2:1)

Strelci: Varga 44p, Ovusu 45+7, Pešić 79 - Ivanović 26

Ferencvaroš stadion, Budimpešta   Sudija: Giljermo Kuadra, Španija

Ferencvaroš: Dibuš - Botka (od 53. Siger), Mae, Sise, Ramirez - Makreckis, Abu Fani (od 74. Ben)- Markinjos, Zakarjasen, Ovusu (od 74. Listes) – Varga (od 66. Pešić).

Čukarički: Samurović - Stevanović, Subotić, Vranješ - Tošić, Nikčević (od 46. Janković), Sisoko, Docić (od 64. Stanković), Kovač (od 46. Miladinović) - Adetunđi (od 78. Cvetković), Ivanović. 

Kartoni: Mae 50 - Docić 19, Kovač 34, Ivanović 41, Adetunđi 47

UŽIVO: 

Drugo poluvreme: 

KRAJ! 

90. minut - Igraće se još četiri minuta. 

88. minut - Poslednja promena Matića, umesto Stevanovića na terenu je Viktor Rogan. 

84. minut - Drže štoperi Ferencvaroša loptu u svom posedu, nema domaći sastav mnogo ambicija da juri i četvrti gol. 

81. minut - Malo je falilo da se Čukarički odmah vrati u meč, Janković je bio u dobroj poziciji, proigrao Cvetkovića, ali se mladi napadač Brđana nije snašao u kaznenom prostoru, ostaje 3:1. 

79. minut - Deluje da je sve rešeno u Budimpešti, Aleksandar Pešić najbolje se snašao nakon odbitka i matirao Samurovića za 3:1!

74. minut - Dvostruku izmenu pravi Dejan Stanković, na terenu su Kristijan Listens i Ben, a van igre idu Abu Fani i Ovusu. U međuvremenu Čukarički je došao do prvog kornera na meču nakon prodora Nikole Stankovića. 

73. minut - Najbolja šansa za Čukarički u drugom poluvremenu, Đorđe Ivanović je prošao po levoj strani, uposlio Sandeja Adetunđija, ali je napadač gostiju užasno šutirao, ostaje 2:1!

70. minut - Pokušavaju izabranici Igora Matića iz kontre da ugroze gol Ferencvaroša, sada je povukao Aleksa Janković, ali ga na sredini terena zaustavlja Kristijan Ramirez.

66. minut - Novi žuti karton za Brđane, sada je Subotić nespretno reagovao i zaustavio Ovusua. U međuvremenu na teren ulazi Aleksandar Pešić, bivši napadač Crvene zvezde sada brani boje Ferencavroša, a menja Barnabasa Vargu, strelca prvog gola.

64. minut - Još jedna izmena Matića, umesto Docića na terenu je Nikola Stanković. 

62. minut - Potpuno je opao ritam utakmice, domaći sastav se povukao na svoju polovinu i vreba priliku iz kontre. Sa druge strane, Čukarički ne uspeva da probije bedem pred golom Dibuša - 2:1!

57. minut - Novi pokušaj Ferencvaroša, gađao je Markinjos sa distance, ali lopta odlazi daleko preko gola. 

Foto: EPA

 

52. minut - Prvi nalet Čukaričkog u nastavku, kombinovali su Sisoko i Janković, ali je prelako pao rezevrista Brđana u kaznenom prostoru. 

50. minut - Napokon se Kvarda latio džepa kada govorimo o fudbalerima Ferencvaroša, ponovo je grub na sredini terena bio Mae, pa štoper domaćih dobija žuti karton. 

48. minut - Odmah preti Ferencvaroš, Kristijan Ramirez poslao je centaršut u srce kaznenog prostora, spremno je čekao Barnabas Varga, ali čisti to Ognjen Vranješ. 

46. minut - Dvostruku izmenu pravi Igor Matić, Janković i Miladinović menjaju Kovača i Nikčevića. Počelo je drugo poluvreme utakmice u Budimpešti... 

Prvo poluvreme:

45+7 minut - Preokret Ferencvaroša... Nameštao se dugo Ovusu, a nakon dva lažnjaka strahovitim udarcem matirao Filipa Samurovića - 2:1!

45+4 minut - Čak šest kornera imao je domaći sastav u prvom poluvremenu i svaki put je bilo opasno po gol Čukaričkog. Sada je Ovusu sa druge stative vratio loptu u peterac, ali uspeva to da raščisti Ognjen Vranješ. 

45. minut - Igraće se još sedam minuta u prvom poluvremenu...

44. minut - Nažalost, Varga šalje Samurovića na jednu, a loptu na drugu stranu. Nerešeno je u Budimpešti - 1:1!

41. minut - E sada nema dileme, Ferencvaroš dobija penal... Abu Fani i Ovusu povukli su kontru, a Ivanović ruši napadača domaćeg sastava u kaznenom prostoru. Penal će izvesti Varga!

39. minut - Nervozni su fudbaleri Ferencvaroša, sve više faulova na sredini terena, sada je španski sudija progledao kroz prste Makreckisu. Potom i Mae laktom rušio Sandeja Adetunđija, još uvek nema kartona za domaći sastav.

36. minut - Loš pokušaj Abu Fanija sa tridesetak metara, lopta odlazi daleko preko gola. Nezadovoljan je Dejan Stanković nakon pokušaja veziste Ferencvaroša...

34. minut - Nema penala! Ispravlja Kuadra nakon gledanja snimka, preživeo je Čukarički još jednom, a zbog prigovora žuti karton dobija Stefan Kovač. 

33. minut - Penal za Ferencvaroš... Nespretno je reagovao Đorđe Ivanović, a sudija Giljermo Kvarda pokazao je na belu tačku. Ipak, čeka se reakcija iz VAR sobe, glavni arbitar otišao je da pregleda snimak. 

31. minut - Još jedan pokušaj Ferencvaroša iz prekida, ovoga puta na pravom mestu Filip Samurović! 

29. minut - Pokušavaju Mađari odmah da poravnaju rezultat, Markinjos je prošao po levoj strani, ali je uputio katastrofalan centaršut. 

26. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Čukarički, izvukao se domaći sastav prvi, ali ne i drugi put! Đorđe Ivanović sjajno se snašao u kaznenom prostoru, iskoristio dobro dodavanje Bojice Nikčevića i matirao Dibuša - 0:1!

22. minut - Brojni prekidi na sredini terena, značajno je opao ritam utakmice u odnosu na početak meča u Budimpešti. 

19. minut - Prvi žuti karton na meču dobija kapiten Čukaričkog, Marko Docić se poslužio rukama u duelu sa Vargom i zasluženo "požuteo". 

18. minut - Odmah uzvraća Ferencvaroš, nakon rikošeta na ivici kaznenog prostora lopta je stigla do Zakarijasena, ali ni Norvežanin nije uspeo da iskontroliše posed pa je Samurović lako reagovao. 

17. minut - VELIKA PRILIKA! Mogao je Čukarički preko Đorđa Ivanovića da povede, dugu loptu poslao je Ognjen Vranješ, ona je stigla do bivšeg napadača Partizana koji je umalo matirao Dibuša... 

14. minut - Nova šansa za Ferencvaroš, sada je Markinjos prelako prošao pored Stevanovića, proigrao Zakarijasena, ali je dobro bio postavljen Subotić i blokirao udarac norveškog reprezentativca - 0:0!

12. minut - Nastavlja se pritisak na poslednju liniju Brđana, ne uspeva poslednja linija Čukaričkog da iznese loptu na protivničku polovinu. 

9. minut - Mnogo sreće za Čukarički... Poveo je domaćin golom Varge nakon prekida, ali je mađarski reprezentativac bio u minimalnom ofsajdu. Odmah je reagovao VAR i poništio vođsvo Stankovićevih izabranika, ostaje 0:0. 

6. minut - Dobar presing Čukaričkog, naterali su ofanzivci gostiju Rajana Maea da pogreši, ali to nije donelo rezultat, naprotiv, Markinjos je otvorio kontru za Ferencvaroš, a Miladin Stevanović dobija usmenu opomenu nakon oštrog starta. 

3. minut - Bolji početak Fradija u Budimpešti, imaju izabranici Dejana Stankovića totalnu inicijativu, a nakon kornera koji je izveo Ramirez glavom je gađao Mae, lopta odlazi preko gola - 0:0. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču imaju fudbaleri Ferencvaroša!

18:13 - Sa druge strane, jedini rival Čukaričkog kroz istoriju koji dolazi iz Mađarske bio je Videoton. Brđani su u dvomeču doživeli poraz i pobedu, ali se nadaju da će večeras taj rezultat popraviti. 

18:11 - Ferencvaroš je do sada odigrao osam utakmica protiv klubova iz Srbije, po četiri protiv Crvene zvezde i OFK Beograda. Imaju Mađari dobar skor budući da su slavili na šest mečeva, a uz to imaju po poraz i pobedu. 

18:04 - Šansu se klupe u Budimpešti u dresu Čukaričkog čekaju golmani Belić i Filipović, te Rogan, Kovačević, Adžić, Sing, Stanković, Serafinović, Milarinović, Janković, Endijae i Cvetković. 

17:45 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola grupne faze Lige konferencija između Ferencvaroša i Čukaričkog. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija