• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.09.2023

14:22

Rendulić: Osećam se kao da sanjam! Moja Fića je pobedila Ferari

EPA Images

Fudbal

Rendulić: Osećam se kao da sanjam! Moja Fića je pobedila Ferari

Podeli vest

Preokrenuti protiv AZ Alkmara je kao pobediti sa Fićom u trci Ferari, poručio je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Njegovi igrači gubili su u Ligi konferencija od kluba iz Holandije 3:0 na poluvremenu, a onda su do kraja preokrenuli i slavili 4:3. I dalje ne mogu da veruju kakav su podvig napravili, a Krunić ističe da je ovo jedan od najvećih preokreta u istoriji fudbala. 

Foto: EPA Images

 

- Možda je floskula, ali zaista se osećam kao da sanjam. Možda je u istoriji bilo nekih sličnih preokreta, sećamo se svi onog finala Lige šampiona između Liverpula i Milana u Istanbulu 2005. godine. Međutim, ovakav preokret niste nikad videli. Znate zašto to mislim? Zato što su Milan i Liverpul ekipe iz samog vrha Evrope, timovi koji su tada bili najbolji na svetu, a ovde pričamo o dva različita sveta. Ni u kojem slučaju ne želim da osporim vrednost mojih igrača, ti momci su za mene heroji, ali budimo objektivni. Oni su vodeća ekipa Holandije, a mi klub iz BiH koji je prvi u istoriji te zemlje zaigrao u grupnoj fazi u Evropi. Hoćete li da pričamo o njihovim primanjima i našim? Bolje nemojmo. Ovde se radi o razlici između Ferarija i Fiće. Razlika je ogromna po svim parametrima i zato kažem da se nikad u istoriji evropskih kupova nije dogodio takav preokret u jednoj utakmici - ocenio je Rendulić za "Indeks". 

Samo trener i igrači znaju šta se dešavalo na poluvremenu utakmice, u kojoj su gubili 3:0. Iskusni stručnjak ističe da je vrlo mirno pokušavao da ukaže svojim izabranicima da ne šire paniku nego da staloženo uđu u meč i pokušaju da odigraju najbolje što umeju. 

- Rekao sam im da se smire, da ne šire nervozu. Objasnio sam im da moramo da smanjimo distance među linijama i da redukujemo na najmanju moguću meru broj tehničkih grešaka jer ono što smo radili u prvom poluvremenu po tom pitanju je bilo katastrofalno. Rekao sam im da se opuste, da ne igraju u grču i da je jedino važno da se ne obrukamo. Na kraju, pogodili smo sa zamenama. Kožulj je postigao dva gola, Malekinušić je asistirao Hrvanoviću, a Kiš je napravio pola posla kod četvrtog gola. Ma čudo, ekipa je reagovala fenomenalno - istakao je Rendulić. 

Foto: EPA Images

 

Pažnju nakon utakmice izazvala je izjava bivšeg selektora Srbije Dika Advokata, koji je nadmeno konstatovao da timovi poput Zrinjskog ne bi smeli ni da igraju evropska takmičenja. Postao je predmet podsmeha. 

- Čovek je predugo u fudbalu i koliko god je to bio logičan komentar nakon prvih 45 minuta, bar je on, s obzirom na iskustvo koje ima, morao da zna da se fudbal igra do kraja. Nikad ne znaš šta se može dogoditi - ističe trener.

Na kraju je fudbalere odveo na jagnjetinu i platio ceh. 

- Platio sam jagnje i cugu. Nije mi žao. Daj bože da što više bude ovakvih slučajeva kad ću morati trošiti. Ne znam koliko je bio ceh i nije ni bitno - zaključio je Rendulić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija