• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2023

21:46

I to se dogodilo! Srbin dao gol posle skoro dve godine (VIDEO)

profimedia

Fudbal

I to se dogodilo! Srbin dao gol posle skoro dve godine (VIDEO)

Podeli vest

Mladi fudbaler Filip Stevanović (20) doneo pobedu RKC Valvajku kod kuće protiv Tventea (1:0)

Momak koji je ponikao i afirmisao se u Partizanu uspeo je da se upiše večeras u listu strelaca prvi put još od novembra 2021. godine. On od ove sezone nastupa za holandskog prvoligaša kao pozajmljen igrač Mančester sitija, a sada je svom novom klubu doneo vredan trijumf u 6. kolu Eredivizije.

Stevanović je u tabor žuto-plavih stigao u avgustu, ali se ekipi pridružio tek nedavno zbog problema sa papirologijom. Debitovao je prošle subote, a i večeras je dobio šansu sa klupe. Ušao je na teren u 72. minutu, da bi u samom finišu utakmice sjajno reagovao.

U 89. minutu je posle centaršuta sačekao loptu na ivici peterca i volej-udarcem pocepao mrežu Tventea, kojem je ovo ujedno i prvi poraz u prvenstvu. Krilni ofanzivac je tako samo potvrdio kakvim potencijalom raspolaže, a koliko u RKC-u veruju u njega potvrđuje i činjenica da su mu dali dres sa brojem deset.

Filip je još kao tinejdžer u Humskoj pokazao raskošan talenat, gde je na 72 nastupa imao učinak od 13 pogodaka i pet asistencija. Očekivalo se da bude nova velika nada srpskog fudbala, ali je posle transfera na Ostrvo vrednog 8,5 miliona evra praktično nestao sa velike fudbalske scene.

Prvo je Stevanović bio na pozajmici u Herenvenu, gde je na 24 meča dao samo dva gola, uz jednu asistenciju. Usledila je neuspešna epizoda u portugalskoj Santa Klari (devet utakmica, samo jedna asistencija), a potom i povratak u Holandiju. Početak je dobar, a videćemo da li će tako nastaviti u nastavku sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija