• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2023

20:52

Zvezdin rival oslabljen, ostao bez važnog šrafa!

Reuters

Fudbal

Zvezdin rival oslabljen, ostao bez važnog šrafa!

Podeli vest

Čelnici Lajpciga iznenada uručili otkaz sportskom direktoru Maksu Eberlu (50).

Problemi za "bikove" već na startu sezone. Rukovodstvo bundesligaša bilo je nezadovoljno radom jednog od ključnih ljudi u sportskom sektoru, pa su odmah usledile i hitne promene.

Protivnik Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona nije želeo ništa da prepusti slučaju, iako je Maks Eberle izuzetno važan šraf u Lajpcigu.

Međutim, u klubu su mu zamerili da se nije dovoljno zalagao i zbog toga su odlučili da mu se zahvale na saradnji. I nisu dugo tražili zamenu, na novu funkciju već je postavljen Ruven Šreder.

"Njegova nemogućnost da se potpuno posveti klubu dovela je do toga da donesemo odluku o prekidu saradnje. Ovo nema nikakve veze sa rekonstrukcijom tima, niti rezultatima", poručili su iz Lajpciga.

Foto: AP PHOTO

Maks Eberl

Bivši direktor akademije i sportski direktor Borusije iz Menhengladbaha došao je u tabor "bikova" u januaru 2022. godine. Ovog leta klub je prodao dvojicu najvažnijih igrača - Joška Gvardiola u Mančester siti za 90 miliona evra i Dominika Soboslaja u Liverpul za 70 miliona. Od zvučnih imena stigli su Đavi Simons na pozajmicu iz PSŽ-a i Luis Openda iz Lansa za 38,5 miliona.

Ipak, nekadašnji desni bek izgleda neće dugo biti bez posla, s obzirom da Eberla nemački mediji uveliko povezuju sa minhenskim Bajernom. Naime, Bavarci su i dalje u potrazi za naslednikom Hasana Salihamidžića, koji je na kraju prošle sezone, zajedno sa Oliverom Kanom, najuren sa "Alijanc arene".

Zanimljivo, upravo će Lajpcig i Bajern sutra odmeriti snage u okviru 6. kola Bundeslige (18.30, Sport klub 1). Izabranici Marka Rozea potom će u sredu dočekati Mančester siti u elitnom takmičenju, dok će utakmice protiv Zvezde u grupi G odigrati 25. oktobra kod kuće i 7. novembra na "Marakani".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija