• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2023

11:55

Piksijeve muke! Samo Mitar uliva nadu, ostali zadaju glavobolju!

Reuters

Fudbal

Piksijeve muke! Samo Mitar uliva nadu, ostali zadaju glavobolju!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je širi spisak igrača za oktobarske mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske u Budimpešti 14. oktobra i tri dana kasnije, protiv Crne Gore u Beogradu. Na njemu se nalaze imena četiri napadača, od kojih raduje forma samo asa Al Hilala, Aleksandra Mitovića.

Odveo je selektor "orlova" Dragan Stojković Srbiju na planetarnu smotru u Kataru, a sada se sa svojim izabranicima bori da nakon više od dve decenije odvede našu selekciju na Evropsko prvenstvo.

U ovom momentu Srbija je na drugoj poziciji u grupi i ima deset bodova kao i prvoplasirana Mađarska, a dva manje od Crne Gore. Čekaju Piksijevu četu dva teška izazova sa direktnim konkurentima za odlazak na EURO, a brige mu zadaju napadači koji kubure sa povredama ili minutima. Mesto u Stojkovićem tefteru našli su Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović i Petar Ratkov, ali kao i na Mundijalu, Piksi ne može mirno da čeka ključne mečeve.

Foto: EPA Images

 

 

Naime, Aleksandar Mitrović briljira u Saudijskoj Arabiji i drugi je strelac lige sa šest pogodaka. Samo je Kristijano Ronaldo ispred najboljeg strelca u istoriji naše zemlje sa 10 postignutih golova, a potez Mitrogola da obuče dres Al Hilala pokazao se kao pun pogodak.

Sa druge strane, udarna igla Juventusa Dušan Vlahović, nije igrao za "za staru damu" na gostovanju Atalanti u Bergamu. Napadač crno-belih je ostao u Torinu, a trener Masimilijano Alegri rekao je uoči meča da Srbin ima problema sa leđima.

"Vlahović ima problem sa leđima, nije trenirao. Moramo da ga ostavimo da miruje", rekao je Alegri, ali jedan italijanski novinar plasirao je potpunu drugačiju informaciju.

On tvrdi da je i sa ovog meča izostao zbog povrede prepona, što je već sada njegov hroničan problem.

Foto: EPAIMAGES

 

 

- Čuvena pubalgija postala je hronični problem. Toliko ga boli da ga sprečava da igra - javlja Đovambatista, tvrdeći da je ipak reč o bolu u preponama i donjem delu stomaka, koja zahteva dugo mirovanje, a ne o leđima.

Poslednji put kada je sjajni napadač zatresao mrežu učinio je to protiv Lacija 16. septembra, kada je bio dvostruki strelac za Juve. Na tu radost je čekao od 27. avgusta kada je pogodio protiv Bolonje, a kolo pre toga protiv Udinezea. Bilo kako bilo, izlišno je govoriti koliko spreman Vlahović znači reprezentaciji, a da li će uspeti da se oporavi do predstojećih izazova protiv Mađara i Crnogoraca, saznaćemo uskoro.

Kada je reč o Luki Joviću, on se još traži u Seriji A i u dresu Milana. Dobija šansu na kašičicu nekadašnji fudbaler Real Madirda, a poslednji put se radovao zbog gola u dresu Fiorentine kada je bio precizan protiv Nice u okviru Lige konferencija u pobedi svog tima (2:1) početkom avgusta.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Stigao je Jović u Milan 1. septembra, a od tada je upisao samo 45 minuta u dresu slavnog italijanskog kluba.

Poslednji napadač na Piksijevom spisku je Petar Ratkov (20). Mladi srpski fudbaler koji nosi dres austrijskog šampiona Red Bul Salcburga skrenuo je svojim igrama u TSC-u pažnju, pa nije propustio Dragan Stojkvoić da ga uvrsti na listu kandidata koji konkurišu za predstojeće mečeve.

Ratkov je u junu iz redova našeg Superligaša otišao u Austriju i odmah se pokazao kao pun pogodak. Hrvatski mediji su već tada počeli da "kukaju", s bozirom na to da selektor Zlatko Dalić i tamošnji Savez nisu uspeli da ubede centarfora da igra za Hrvatsku!

Foto: Starsportphoto©

 

 

Ipak, brine što je poslednji pogodak postigao davnog 29. jula protiv Altaha, a onda je sedam mečeva bio van terena zbog povrede.  Na poslednje četiri utakmice odigrao je 92 minuta, ali bez učinka.

Konačan spisak selektor će da saopšti 6. oktobra, dok će se javnosti obratiti na početku priprema, odnosno prvog dana okupljanja, 9. oktobra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vu

pre 6 meseci

Ponovo nije zvao Joveljića koji je u formi i redovno daje golove.

Je*em te u usta! Mitrović psovao kao nikad zbog ovoga! (VIDEO)
Fudbal

Je*em te u usta! Mitrović psovao kao nikad zbog ovoga! (VIDEO)

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović bio je strelac za Al Hilal protiv Al Šababa u večeri za nama (2:0). Osim o sjajnim partijama našeg reprezentativca navijači bruje i o njegovom nezadovoljstvu koje je ispoljio i salvi uvreda koje je uputio najaverovatnije na račun šefa struke Žorža Žezusa.

30.09.2023

09:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15