• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2023

22:44

Gonzales ne staje, Fiorentina peta u Italiji!

Tanjug/AP

Fudbal

Gonzales ne staje, Fiorentina peta u Italiji!

Podeli vest

"Viola" lako slomila Kaljari, bez golova na meču Torina i Verone.

Dobila je Fiorentina "šamarčinu" tokom priprema kada ih je na "Marakani" savladala Crvena zvezda sa 5:0. Upalio je taj poraz "alarm" u Toskani, a Vinćenco Italijano napravio je rezove koji su "violu" pogurali do petog mesta na tabeli Serije A nakon sedam gola. 

Fiorentina je danas savladala Kaljari sa 3:0 (2:0), a meč je bio rešen već u 21. minutu. Povela je "viola" golom Nika Gonzalesa u trećem minutu, da bi sredinom drugog poluvremena Anton Dosena pogodio svoju mrežu. Do poslednjih momenata meča mreže su mirovale kada je M'Bala Nzola postigao prvi gol u Seriji A ove sezone. 

U oba tima bio je po još jedan srpski fudbaler - Ivan Radunović nalazio se među stativama Kaljarija, a Nikola Milenković ponovo je komandovao odbranom Fiorentine. 

Ranije danas u Torinu odigran je "srpski derbi". "Bikovi" u čijem taboru nastupaju Vanja Milinković-Savić, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić dočekali su Veronu Darka Lazovića, ali na Olimpijskom stadionu golova nije bilo - 0:0. 

Foto: Tanjug/AP

 

Torino je bio daleko bolji rival u većem delu meča, pretila je četa Ivana Jurića, ali je izostao gol. Najveću šansu je u finišu prvog poluvremena propustio Valentino Lazaro koji je gađao sa ivice kaznenog prostora, no, njegov udarac zaustavio je Lorenco Montipo. 

Vanja Milinković-Savić odigrao je čitav meč, Nikola Vlašić je u 54. minutu zamenio Nemanju Radonjića, a Karol Lineti je zamenio Ivana Ilića. Sa druge strane, Darko Lazović sa kapitenskom trakom predvodio je Veronu i odigrao je svih 90 minuta. 

Veliko iznenađenje režirala je Monca koja je u Ređo Emiliji savladala Sasuolo sa 1:0 (0:0). Jedini gol na meču postigao je napadač Lorenco Kolombo u 66. minutu, a u finišu meča Kolombu je poništen drugi gol zbog ofsajda. 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija