• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2023

23:11

Nastavlja se VAR haos u Engleskoj! I Poketino udario na sudije: Verujem automobilu, ali vozaču već...

Tanjug/AP

Fudbal

Nastavlja se VAR haos u Engleskoj! I Poketino udario na sudije: Verujem automobilu, ali vozaču već...

Podeli vest

Trener Čelsija žestoko opleo po sudijama nakon skandala na meču Totenhema i Liverpula.

Veliki skandal na Ostrvu izazvala je utakmica Totenhema i Liverpula prethodnog vikenda. "Redsi" su žestoko oštećeni u Londonu budući da je čist gol Luiza Dijaza poništen zbog navodnog ofsajda. 

U VAR sobi dobili su direktivu da provere gol, to su i učinili, a potom i potvrdili odluku glavnog sudije misleći da je pogodak priznat... Nažalost, sve to napravilo je pravu buru u Engleskoj.

Širom sveta vode se brojne polemike oko upotrebe VAR sistema na fudbalskim terenima. Trener Liverpula - Jirgen Klop, nakon objavljenog razgovora između VAR sobe i glavnog sudije tražio je da utakmica bude ponovljena, a sada se oglasio i trener Čelsija Maurisio Poketino. 

Argentinac smatra da VAR nikako nije problem, već boljitak u svetu fudbala, ali da je ljudski faktor uspeo da uništi funkcionalnu stvar. 

Foto: Reuters

 

- Verujem u automobil, ali kakav je vozač? To je problem. Od starta imprementacije skrećem pažnju na sistematske greške i tako godinama već. Ne mogu da razumem zašto se takve stvari dešavaju. Ljudski propusti se događaju, to nije problem. Mogu da prihvatim da sudija napravi pojedinačnu grešku, ali ne razumem neadekvatno korišćenje tehnologije. Poenta je u razumevanju situacije, glavni sudija mora da odlučuje. Nismo zadovoljni kako se VAR trenutno koristi, možda bi pomogla ako mu se smanje ovlašćenja - rekao je Maurisio Poketino. 

Mnoge je začudila odluka iz VAR sobe da, iako je greška napravljena, nisu pokušali da je isprave. Da stvar po Liverpul bude gora, taj meč su završili sa dva igrača manje...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija