• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2023

23:35

Lud meč u Đenovi! Milan sa Žiruom na golu stigao do pobede, igrao i Jović

EPA Images

Fudbal

Lud meč u Đenovi! Milan sa Žiruom na golu stigao do pobede, igrao i Jović

Podeli vest

Fudbaleri Milana pobedili su večeras u gostima Đenovu sa 1:0 (1:0) u 8. kolu italijanske Serije A.

"Rosoneri" su tako iskoristili kiks Intera protiv Bolonje (2:2) i preuzeli lidersku poziciju na tabeli. 

Trener Milana odlučio je da u ovom meču šansu pruži srpskom reprezentativcu Luki Joviću, koji je tako prvi put dobio šansu da zaigra od prvog minuta. Momak iz Bjeljine odigrao je gotovo čitavu takmicu, ali nije uspeo da zatrese mrežu rivala. 

 

Utakmica u Đenovi bila je poput uspavanke sve do same završnice, kada je u 87. minutu rezervista Kristijan Pulišić doveo goste iz "grada mode" u vođstvo. Musa je u kaznenom prostoru pronašao reprezentativca Amerike, koji je primio loptu na grupu, potom se okrenuo i pored dvojice čuvara zatresao mrežu. 

I kada se činilo da će "rosoneri" brzo put svlačionice i sa tri boda u džepu, zakuvalo se u na terenu. Ekipa Milana je u devetom minutu sudijske nadoknade ostala bez golmana Majka Menjona. Francuz je dobio direktan crveni karton, jer je rvačkim potezom oborio protivničkog igrača.

Foto: EPA Images

Fudbaler Olivije Žiru odlično se snašao u ulozi golmana

Da sve bude gore trener Pioli izvršio je sve izmene, pa je na gol morao da stane fudbaler Olivije Žiru. Iskusni francuski napadač imao je pune ruke posla, jer je prvo je morao da odbrani slobodan udarac u kojem je lopta zakačila prečku. Već u narednom napadu Žiru se ponovo iskazao, ovog puta je uleteo pred noge protivničkog fudbalera, boksovao loptu i sprečio Đenovu da stigne do sigurnog izjednačenja. 

Na kraju je i Đenova ostala bez čuvara mreže, pošto je i Đozep Martinez dobio drugi žuti karton, jer je uklizao fudbaleru Milana. Domaćin je imao pravo zamene, pa je Španca na golu zamenio kolega Leali. Ipak, do kraja meča rezultat je ostao nepromenjen.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija