• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2023

11:16

Šta čeka večite posle pauze? Ko ima najteži raspored i šta sprema TSC

Starsportphoto

Fudbal

Šta čeka večite posle pauze? Ko ima najteži raspored i šta sprema TSC

Podeli vest

Reprezentativna pauza trebalo bi da posluži domaćim klubovima da odmore igrače, ukoliko nisu sa državnim timovima, zaleče ih od povreda i pripreme, jer kreće paklen ritam, posebno za one što igraju i evropska takmičenja.

Iako je početak oktobra, iskristalisali su se oni koji će ozbiljno voditi trku za titulu u Superligi Srbije. To su lider Partizan, aktuelni šampion Crvena zvezda i TSC iz Bačke Topole, koji je iz sezone u sezonu sve bolji, organizovaniji i sa višim ambicijama. Zvanično je prošlo 11 kola, ali su tri tima odigrala po devet. Jedno celo kolo je odloženo, a svako od njih odložio je po još jedan meč usled obaveza u Evropi. Kako trenutno stvari stoje, Partizan je prvi sa 25 bodova, TSC drugi sa 21, a Zvezda treća sa 20.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, narednih mesec dana mogli bi dodatno da pokažu od kakvog je materijala koji tim satkan.

Najlakše će biti Partizanu, jer nema obaveze u Evropi. Borili su se izabranici Igora Duljaja da uđu u Ligu konferencija, ali tim nije bio na potrebnom nivou u tom trenutku. Deluje da je vreme radilo za Severinu, Saldanju, Natha i drugare, jer sada već izgledaju kao ozbiljan tim. Jeidno merilo su im tereni u Srbiji, a tu im trenutno nema ravnih. Najteži ispit svakako bi im bio derbi sa Crvenom zvezdom, ali taj meč je odložen, a kad sledeći put bude zakazan, možda će se odnos snaga promeniti.

Foto: Starsportphoto

 

Crno-beli do naredne reprezentativne pauze, odnosno zaključno sa 11. novembrom odigraće utakmice Spartakom u gostima, Voždovcem u Humskoj, Novim Pazarom u gostima i Čukaričkim kod kuće. Realno, nijedan od navedenih mečeva ne bi trebalo da bude mina za Duljajevu ekipu i uz minimalnu srežu, može sve da dobije i ušvrsti se na prvom mestu. Naravno, ništa nije zagarantovano, ali ovo je baš dobra šansa za Partizan da se odlepi.

Kad je reč o Crvenoj zvezdi, njen tim deluje nedovršeno, neuigrano, ali je iz meča u meč bolji i njemu bi ova pauza mogla najviše da znači. Istina, mnogi prvotimci srpskog šampiona su sa svojim reprezentacijama. Otežavajuća okolnost je i rat u Izraelu, koji je uznemirio trenera Baraka Bahara, njegove pomoćnike i golmana Omrija Glazera. 

Ipak , činjenica je da Zvezda ima tim sastavljen od, za naše standarde, odličnih pojedinaca. Svako od njih doveden je sa namerom da pomogne timu u Evropi, a u Superligi da napravi ozbiljnu razliku. Tačnije, i bez neke od tih akvizacija, Zvezda se nadala da može da hara terenima Superlige. Da pitate prosečnog stanovnika Srbije sad na ulici ko će biti šampion, većina će reći Zvezda. Od tima koji vredi nešto više od 70 miliona evra se očekuje da "pregazi" sve u ligi. Za sada to ne deluej tako, mada je Zvezda počela da se diže. 

Foto: Starsportphoto

 

Ritam koji joj sledi je paklen: od 21. oktobra do 11. novembra odigraće šest utakmica, od čega dve sa Lajpcigom u Ligi šampiona. Kod kuće će dočekati Javor i Radnik, a gostovaće IMT-u i Železničaru. Zaista, sve su to ekipe koje bi Zvezda morala da dobije. I nikako, ali nikako ne bi smela više da odlaže utakmice, jer već na kontu ima mečeve sa TSC-om i Partizanom, koje negde mora da smesti u raspored. Osim toga, dobro će joj doći takmičarski mečevi da se tim uigra. I na kraju - ako hoće da bude šampion, onda mora biti i dovoljno jaka da igra utakmice na tri, četiri dana, što se od najboljih i očekuje.

Jedini klub u Superligi koji bi mogao da pomrsi konce Crvenoj zvezdi i Partizanu u borbi za titulu je TSC. Ove godine izabranici Žarka Lazetića učestvuju u Ligi Evrope, što je njihov premijerni nastup u nekom od evropskih takmičenja. Sreća im nije bila preterano naklonjena kad su izvukli Vest Hem, Frajburg i Olimpijakos. Ipak, nemaju nameru da se predaju, već da se mere sa najboljima u svojoj konkurenciji, pa su tako nedavno osvojili bod protiv Atinjana u Bačkoj Topoli. 

Foto: Starsportphoto

 

Na san o tituli gledaju dosta relano: ne zaluđuju se da su najbolji, ali apsolutno nisu ponizni. Hrabro ulaze ui sve utakmice, ćute i rade, ne žale se na raspored, ne traže odlaganje mečeva, već se na terenu predstavljaju najbolje što mogu. 

Pred njima je težak period, jer će u manje od mesec dana, baš kao i Crvena zvezda, odigrati šest mečeva. Osim četiri u Superligi, imaće i dva protiv Frajburga u Ligi Evrope. U domačim okvirima gostovaće Voždovcu i Čukaričkom, a dočekati Novi Pazar i Vojvodinu. Ovo bi za njih mogao da bude ključni period i ako ga uspešno prebrode - i dalje će biti ozbiljni takmaci za prvaka Superlige. Jer osim što im je zgusnut raspored, teški su im i protivnici. 

 

RASPORED MEČEVA CRVENE ZVEZDE, PARTIZANA I TSC

21. oktobar
Crvena zvezda - Javor
Spartak - Partizan
Voždovac - TSC

25/26. oktobar
Lajpcig - Crvena zvezda
TSC - Frajburg

28. oktobar
IMT - Crvena zvezda
Partizan - Voždovac
TSC - Novi Pazar

5. novembar
Crvena zvezda - Radnik
Novi Pazar - Partizan
Čukarički - TSC

7/9. novembar
Crvena zvezda - Lajpcig
Frajburg - TSC

11. novembar
Železničar - Crvena zvezda
Partizan - Čukarički
TSC - Vojvodina

 

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija