• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2023

12:09

Težak skandal! Bivši fudbaler podržao Hamas i poslao morbidnu poruku: Bože, daj im pobedu

EPA

Fudbal

Težak skandal! Bivši fudbaler podržao Hamas i poslao morbidnu poruku: Bože, daj im pobedu

Podeli vest

Čovek koji je odigrao 100 utakmica za Egipat ostavio poruku koja je zaprepastila planetu

Dok čitava planeta osuđuje napad militantske grupe Hamas na Izrael, postoji i mali broj ljudi koji to pozdrvalja i čak daje podršku da tako nastave! Među njima je i bivši egipatski fudbaler Muhamed Abutrika (44), čovek koji je odigrao 100 utakmica za tu zemlju i važi za jednu od najvećih fudbalskih legendi pre pojavljivanja Muhameda Salaha.

Foto: EPA

 

 

Abutrika je tokom karijere često izražavao svoje anti-izraelske stavove, a tako je i ovog puta podržao ekstremističku grupu u sukobu koji je započeo u subotu ujutru. Bivši fudbaler egipatskog Al Ahlija napisao je poruku na društvenoj mreži "X" i tako navukao gnev svih onih koji su na strani Izraela.

"Hrabrost u eri kada je bilo mnogo napuštanja i pokoravanja! Potom Al-Aksa (arapski naziv za ubilački napad) je nova tranzicija i velika nada za generacije koje mogu da vide pobedu naroda koji je propatio. O Bože, ojačaj njihove noge, usmeri strele njihove, daruj im pobedu i budi sa njima Gospode sveta. Dobro jutro Palestino", napisao je Abutrika na svom Tviter nalogu.

 

 

Nedugo zatim, nekadašnji ofanzivac promenio je sliku i na svom Fejsbuk profilu, pa je u znak podrške Gazi i Hamasu okačio fotografiju gde pozira u dresu koji je dizajniran kao zastava Palestine.

 

 

 

Kako piše izraelski portal "Vala sport", Abutrika je tokom svoje karijere često podržavao Palestinu.

"Abutrika je izražavao podršku Palestini i snažne anti-izraelske stavove, uključujući pozive na nasilje. Veliku popularnost je stekao u Egiptu, ali i na ulicama Gaze i drugih arapskih država", navodi "Vala sport".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija