• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

07:01

Pešić iz Budimpešte za Informer: Mađari su sigurni da neće izgubiti!

Starsportphoto

Fudbal

Pešić iz Budimpešte za Informer: Mađari su sigurni da neće izgubiti!

Podeli vest

Duže od dve decenije naša reprezentacija čeka plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu, a Srbiju u naredna četiri dana čekaju dva odlučujuća meča u borbi za plasman na šampionat koji će naredne godine biti odigran u Nemačkoj.

Fudbaler mađarskog Ferencvaroša Aleksandar Pešić kaže da "orlove" u subotu uveče (20.45, RTS 1, Arena 1 premijum) čeka paklena atmosfera u Budimpešti protiv Mađara.

Nema sumnje da reprezentativci Srbije žele da se vrate na čelo kvalifikacione grupe G, ali i da se trijumfom na "Ferenc Puškaš" stadionu osvetite Mađarima za trijumf 2:1 na "Marakani" početkom septembra. Doskorašnji napadač Crvene zvezde otkriva da su rivali naše selekcije i tamošnja javnost ubeđeni da Srbija neće trijumfovati.

- Iskreno da vam kažem, sigurni su da neće da izgube. Pričao sam sa saigračem, napadačem Vargom, koji sve vreme ponavlja kako su oni prvi. Pokušao sam da ga presečem rekavši da ćemo mi biti lideri ukoliko ih pobedimo, ali on i ostatak ekipe kažu da nemamo šanse. Čuo sam da su prodali stadion za pola sata! Uveren sam da nama neće smetati paklena atmosfera, jer imamo u reprezentaciji momke koji vole da igraju u takvom ambijentu - poručuje Aleksandar Pešić za Informer.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nije se dobro proveo ubijiti napadač zbog velikog optimizma uoči utakmice u kojoj je naš tim pretrpeo poraz od Mađara na stadionu "Rajko Mitić" (1:2).

- Pre nego što smo odigrali taj meč u svlačionici sam zezao saigrače: "Mađari, nemojte sutra da se pojavljujete! Ne znate šta ću da vam radim od zajeb*ncije kada vas razbijemo na "Marakani", a oni su svi bili u fazonu "polako, polako". Završava se utakmica, a meni "WhatsApp" eksplodirao! "Bravo Mađarskaaa",  "Gde si Pešiću", "Idemoo". Samo mi je bilo u glavi kako da idem sad na trening (smeh). Počeo sam da se izvlačim na balkanski način, tipa: "Kako mi da se nateramo da igramo protiv vas ", ma pokušavao sam nešto da iskopam, ali nije vredeo. Međutim, kada sam došao na trening, stvarno me nisu zezali i niko mi ništa nije rekao, a da je bilo obrnuto ja njima sigurno bih.

Foto: Starsportphoto

 

 

Oktrio je ofanzivac mađarskog šampiona i šta je rekao srpskom reprezentativcu Filipu Đuričiću kada ga je sreo pre nekoliko dana.

- Morate da pobedite kako znate i umete! Moramo da im vratimo za ono! Skoro deset igrača imaju iz mađarske lige, ali imaju zaista dobre fudbalere. Ipak, prema mom mišljenju imamo bolju ekipu, a ako nas i drugi put dobiju... ne znam, tražiću pozajmicu (smeh). Ne daj Bože da izgubimo, jer nas čeka utakmica sa Crnom Gorom. Nama su uvek ti mečevi teški, ima mnogo emocija i koliko god da smo mi jedan narod, uvek hoćeš da pokažeš da si bolji, može da priča ko šta hoće. Imaju i oni dobru reprezentaciju i mislim da bi trebali sve da zhavršimo u Mađarskoj, jer smatram da će biti lakše tamo nego kod kuće - zaključio je Aleksandar Pešić za Informer.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.
Politika

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora kod petlje Požarevac i najavio da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru 2025. godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

26.06.2024

14:03

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!
Politika

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

13:59

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija