• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2023

06:40

Skandal trese Apenine! Reprezentativci Italije završili u policiji, izbačeni iz tima

EPA Images

Fudbal

Skandal trese Apenine! Reprezentativci Italije završili u policiji, izbačeni iz tima

Podeli vest

Veliki fudbalski skandal potresa Italiju posle saznanja da je igrač Juventusa Nikolo Fiđoli umešan u ilegalno onlajn klađenje, ali nije jedini pod istragom.

Sa Apenina stižu informacije da su pored Fađolija pod istragom još dvojica reprezentativaca Italije. U pitanju su igrači Njukasla Sandro Tonali i Aston Vile Nikolo Zaniolo.

Bivši igrači Milana i Rome su juče napustili trening reprezentacije Italije kako bi dali izjave u policiji, nakon što se posumnjalo da su se i oni ilegalno kladili. Nije još poznato da li su se pomenuti igrači kladili na utakmice koje su pod ingerencijom FIFA, UEFA ili Fudbalskog saveza Italije.

Foto: EPA Images

Fudbaler Juventusa Nikolo Fiđoli pod istragom

Na kraju je se oglasio i Fudbalski savez Italije, koji je potvrdio da su Tonali i Zaniolo privedeni u policiju na ispitivanje.

"Fudbalski savez Italije potvrđuje ispitivanje policije i napominje da su i Tonali i Zaniolo vraćeni u svoje klubove, tako da neće igrati predstojeće kvalifikacione mečeve protiv Malte i Engleske, saopštio je savez sa Apenina.

 

Pojedini mediji tvrde da je Tonali išao čak toliko daleko da se kladio na Romin meč u Kupu Italije i to dok je još bio član "vučice". Inače, kako prenosi italijanski novinar Fabricio Korona, spekuliše se da su se neki od pomenutih igrača "kladili na svoje timove dok su sedeli na klupi".

Pomenuti novinar, tvrdi da je vezista stare dame" Fađoli zavisnik od klađenja. Takođe, italijanski novinar je danas ispitan u policiju u svojstvu svedoka, posle čega su se pojavile informacije da ima još fudbalera uključenih u ilegalno klađenje.

Podsetimo, nedavno je Ajvan Toni iz Brentforda žestoko kažnjen zbog klađenja i trenutno je suspendovan, tako da bi na teren mogao tek u 2024. godini.

Za sada se Njukasl i Aston Vila, za koje od ovog leta igraju Tonali i Zaniolo, nisu oglašavali.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05