• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2023

22:59

"Orlovi" dobili podršku od Stankovića: Imamo kvalitet, sutra je prva meč-lopta za plasman na EURO!

FSS

Fudbal

"Orlovi" dobili podršku od Stankovića: Imamo kvalitet, sutra je prva meč-lopta za plasman na EURO!

Podeli vest

Istorija je tu da se koriguje, imamo šansu da ispišemo nešto novo, rekao je Stanković.

Fudbalere Srbije sutra očekuje veoma važan meč u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Četa Dragana Stojkovića pokušaće da nadoknadi poraz od Mađara u Beogradu i na "Puškaš Areni" vrati prvo mesto u kvalifikacionoj grupi. 

Tim povodom, srpski sastav danas je trenirao u Budimpešti, a potom se delegacija vratila u hotel gde ih je sačekalo veliko iznenađenje. Legendarni fudbaler, danas trener Ferencvaroša, Dejan Stanković pružio je podršku selektoru Stojkoviću i momcima pred duel sa Mađarima.

- Dugo se čeka plasman na Evropsko prvenstvo, ne mogu da verujem da je prošlo 24 godine od Belgije i Holandije. Uvek nas je neki splet okolnosti udaljavao od završnog turnira, neki neplanirani kiksevi protiv autsajdera u grupi. Istorija je tu da se piše i koriguje, imamo sada šansu da ispišemo nešto novo. Naravno da Srbija može na Evropsko prvenstvo. Sutra je prava meč-lopta. Imamo ozbiljan kvalitet da bi stvari tako lako prepustili slučaju. Imamo Piksija na funkciji selektora i strašno talentovane igrače koji su uvek kada je trebalo pokazali ko su i šta su. Od sveg srca im želim sve najbolje i u subotu uveče samo na pobedu - rekao je Stanković. 

Srpski trener je mesec dana na klupi Ferencvaroša i ređa sjajne rezultate. Naravno, Stanković je dobro upoznat u snagu mađarskog tima. 

– Slažem se sa vama da su Mađari izuzetno dobra i organizovana reprezentacija. Na čelu sa Markom Rosijem izgledaju dosta čvrsto, dobili su na stabilnosti i karakteru. Svejedno da li se brane ili napadaju, u svakom trenutku znaju šta rade i šta je čiji zadatak. Varga je klasičan ‘target-men’, onaj pravi špic koji je veoma zahtevan za čuvanje. Od mojih igrača iz Ferencvaroša, tu je još Botka koji se vratio iz povrede i ponovo je u konkurenciji za sastav. I naravno, golman Dibuš koji je u Beogradu pokazao sve svoje kvalitete. Izostanak Orbana je svakako veliki hendikep, jer je reč o momku koji nosi njihovu igru u defanzivi i drži sve pod kontrolom, ključevi odbrane su bili u njegovim rukama. To je prednost za našu reprezentaciju – kaže Stanković i podseća da su Mađari napravili ogroman iskorak u poslednjih nekoliko godina. 

Foto: Starsportphoto

 

– Idu nekim svojim putem koji apsolutno daje rezultate. Ulažu velika sredstva u infrastrukturu i razvoj fudbala na svim nivoima, to sam lako mogao da primetim u ovih mesec dana. Ali da se vratimo na utakmicu u subotu, nemam ni najmanju dilemu, Srbija ima sve argumente da napadne tri boda.

Za kraj, Dejan Stanković dotakao se i svog odnosa sa selektorom Dragana Stojkovića Piksija. 

– Mi smo mnogo više od bivših saigrača i običnih prijatelja. Ne znam više ni kako da ga zovem: ‘kep’ (kapiten), selektore ili ‘prezidente’ (predsednik). Pošto mi je u jednom momentu bio i predsednik u Savezu. Verujem u Piksija. Trenutno je na funkciji na kojoj jednostavno moraš da se saživiš sa pritiskom. Dres Srbije je veoma težak, biti selektor jako odgovorna i časna funkcija koja se brani svim silama. Iskreno, ne bih se u ovom trenutku menjao sa Piksijem, ali mi je drago što ga vidim staloženog i koncentrisanog. Nema razloga za brigu, drži on to sve pod kontrolom –  zaključio je Dejan Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija