• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

17:21

Ništa od drugog makedonskog čuda - Ukrajina grabi ka Evropskom prvenstvu!

Tanjug/AP

Fudbal

Ništa od drugog makedonskog čuda - Ukrajina grabi ka Evropskom prvenstvu!

Podeli vest

Ukrajinci eliminisali Severnu Makedoniju u borbi za plasman na EURO, ali i dodatno zakomplikovali situaciju u grupi C.

Pre dve godine na Evropskom prvenstvu reprezentacija Severne Makedonije po prvi put nastupala je na nekom velikom takmičenju. Režirao je tada naš južni sused ogromno iznenađenje i kroz baraž obezbedio mesto na kontinentalnoj smotri. Nadali su se navijači da će tako nešto moći da ponove i naredne godine, ali - ne dešavaju se čuda tako često. 

Sastav Blagoja Milevskog doživeo je danas treći poraz na šest mečeva u kvalifikacijama i tako ostao bez teoretske šanse da se naredne godine nađe na Evropskom prvenstvu. Ukrajinci su u Pragu savladali Severnu Makedoniju sa 2:0 (1:0), a samim tim dodatno zakomplikovali situaciju u grupi C. 

Ukrajinu su do pobede vodili Georgi Sudakov koji je načeo mrežu Makedonaca, a konačan rezultat postavio je iskusni vezista Dinamo Kijeva - Oleksandr Karavaev u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena. 

Foto: EPAIMAGES

 

Ovim trijumfom Ukrajina je pretekla Italiju u grupi C pošto nakon šest odigranih utakmica imaju deset bodova, odnosno, tri više u odnosu na "azure" koji imaju i dve utakmice manje. Prva je Engleska koja ima 13 bodova i već za tri dana bi protiv Italijana mogla i matematički da obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo. 

Ukrajinu do kraja kvalifikacija očekuje meč protiv Malte u gostima, a potom im na noge stiže Italija. Upravo taj meč mnogi vide kao direktan okršaj u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15