• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2023

23:22

Fudbaleri Španije, Škotske i Turske izborili plasman na Evropsko prvenstvo 2024.

EPA Images

Fudbal

Fudbaleri Španije, Škotske i Turske izborili plasman na Evropsko prvenstvo 2024.

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Španije, Škotske i Turske izborile su večeras plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj.

Španija je večeras u Oslu pobedila selekciju Norveške 1:0 u meču grupe A kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Jedini gol na utakmici postigao je Gavi u 49. minutu. Sudije u VAR sobi su nekoliko minuta proveravale da li se radilo o ofsajdu, ali je na kraju odlučeno da je pogodak regularan.

Pobeda Španije nad Norveškom donela je i selekciji Škotske plasman na EP 2024. u Nemačkoj.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Gruzija je ranije danas u grupi A pobedila Kipar 4:0. Španija i Škotska imaju po 15 bodova iz šest mečeva i do kraja kvalifikacija odigraće još dva meča.

Norveška je treća sa 10 bodova iz sedam utakmica, a do kraja kvalikacija odigraće samo još jedan duel.

Gruzija je četvrta sa sedam bodova, dok je Kipar poslednji bez bodova. Britanski mediji navode da bi jedan od najboljih evropskih fudbalera

Norvežanin Erling Haland, koji igra za Mančester siti, mogao po treći put uzastopno sa nacionalnim timom da propusti veliko takmičenje, posle EP 2021. i SP 2022. godine. 

Norvežani bi morali da budu među četiri najbolje selekcije iz B Lige nacija koje nisu izborile plasman na EP kroz kvalifikacije da bi igrali baraž.

Turska je u Konji pobedila Letoniju 4:0 golovima Junusa Akguna u 58, Čenka Tošuna u 83. i 92. i Kerema Akturkoglua u 87. minutu i izborila plasman na EP iz grupe D.

Italijanski trener Vinćenco Montela je pre nešto više od dve nedelje preuzeo Tursku i sa ovom selekcijom je uspeo da izbori plasman na EP 2024.

Foto: profimedia

 

 

Vels je u Kardifu pobedio selekciju Hrvatske 2:1. Oba gola za Vels postigao je Hari Vilson u 47. i 60. minutu. Jedini strelac za Hrvatsku bio je Mario Pašalić u 75. minutu.

Prvo mesto na tabeli grupi D drži Turska sa 16 bodova iz sedam utakmica, dok Vels i Hrvatska imaju po 10 iz po šest mečeva. Turska trenutno ima najbolji skor u međusobnim duelima sa Velsom i Hrvatskom. Jermenija je četvrta sa sedam bodova iz šest utakmica, dok je Letonija poslednja sa tri iz sedam mečeva.

Poljska i Moldavija odigrale su večeras u Varšavi bez pobednika, 1:1 u meču grupe E kvalifikacija za EP. Gosti su poveli golom Jona Nikolaeskua u 26. minutu, a izjednačenje Poljacima doneo je Karol Sviderski u 53. Češka je ranije danas pobedila Farska ostrva 1:0.

Foto: EPA Images

 

 

Prvo mesto na tabeli grupe E drži Albanija sa 13 bodova, dok je Češka druga sa 11. Obe ove selekcije su odigrale po šest utakmica. Poljska je treća sa 10 bodova iz sedam utakmica, a Moldavija je četvrta sa devet iz šest mečeva. Farska ostrva su poslednja sa samo jednim bodom.

Rumunija je na svom terenu pobedila Andoru 4:0 u meču grupe I kvalifikacija za EP 2024. Švajcarska i Belorusija su ranije danas igrale 3:3.

Prvo mesto na tabeli grupe I drži Rumunija sa 16 bodova iz osam utakmica, dok je Švajcarska druga sa 15 iz sedam mečeva. Izrael je treći sa 11 bodova iz šest utakmica, a tzv. Kosovo sa sedam iz sedam mečeva. Belorusija ima šest bodova, dok je Andora poslednja sa dva boda. Ove dve selekcije su odigrale po osam utakmica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija