• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

19:09

Kraj! Murinjo napušta Romu, poznato i ko ga menja!

Tanjug/AP

Fudbal

Kraj! Murinjo napušta Romu, poznato i ko ga menja!

Podeli vest

Murinjo odlazi iz Rima na kraju sezone, Konte spreman da preuzme "vučicu".

Slaba igra Rome ove sezone u jednom momentu mogla je da košta Žozea Murinja otkaza. Ipak, uprava kluba rešila je da Portugalac predvodi "vučicu" do kraja sezona kada i njegov ugovor sa italijanskim velikanom bude istekao. 

Šuškalo se da Murinja u Rimu čeka novi ugovor, ali prema posanju Đanluke Di Marcia od toga neće biti ništa! Uprava kluba odustala je od produžetka saradnje sa "Posebnim" budući da je "vučica" deseta na tabeli nakon osam odigranih kola i da već ima 10 bodova zaostatka u odnosu na Milan. 

- Neće da bude novog ugovora. To neće da se desi. Pregovori se ne nastavljaju, jer ih nikada nije ni bilo. Dve strane će da se rastanu u junu. Svakako, kada Murinjo postane slobodan, saudijski klubovi će ponovo pokušati da ga iskušaju. Ostaje da se vidi šta i sam Murinjo misli o svojoj budućnosti – da li će preuzeti neki novi klub u Evropi, ili će otići u Saudijsku Arabiju - napisao je Di Marcio.

Foto: Tanjug/AP

 

Naravno, automatski se postavlja pitanje ko bi mogao da zameni Murinja na klupi Rome, a nekoliko sati kasnije pojavio se potencijalni naslednik - Antonio Konte. Iskusni italijanski trener bez angažamana je nakon što se u martu rastao sa Totenhemom. Letos je odbio ponudu Napolija i pojedinih klubova iz Saudijske Arabije, a danas je oktrio da ima želju da jednog dana bude trener Rome! 

- Voleo bih da radim u Romi zbog strasti koju navijači gaje prema klubu. Nadam se da ću jednog dana imati priliku da doživim takvo iskustvo. Obično ne preuzimam klubove tokom sezone zbog situacije u kojma su pre mog dolaska - rekao je Konte. 

Zanimljivo, Konte i Murinjo su tokom karijere vodili brojne ratove i važe za ljute rivale u svetu fudbala. Nema sumnje da bi uprava Rome u slučaju dogovora sa Italijanom zadala težak udarac portugalskom stručnjaku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija