• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.10.2023

11:02

Da vam se zavrti u glavi od cifre: Poznata Mesijeva plata

Tanjug

Fudbal

Da vam se zavrti u glavi od cifre: Poznata Mesijeva plata

Podeli vest

Fudbaler Lionel Mesi ubedljivo je najplaćeniji igrač u MLS ligi sa godišnjom bruto zaradom od 20.446.667 dolara, a kolika je razlika u platama međšu fudbalerima pokazuje činjenica da je argentinski superstar čak 31 put plaćeniji od srpskog napadača Dejana Joveljića.

Nema tajni u Americi, tačno se u cent zna koliko ko zarađuje. MLS liga je poslednjih godina postala prilično popularna, a pravu ekpanziju je doživela ovog leta, kada je u redove Intera iz Majamija prešao Lionel Mesi. Nezadovoljan u Pariz Sen Žermenu, bilo je jasno da će promeniti sredinu. Kao i većina zvezda, imao je poziv sa Bliksog istoka, ali je odoleo petrodolarima. Za razliku od Ronalda, Benzeme, Mitrovića i sličnih njima, izabrao je Majami.

Foto: EPAIMAGES

 

Reklo bi se - povukao fantastičan potez. Nema konkurenciju kad je reč o popularnosti, ubedljivo je najplaćeniji u ligi, a zajedno sa vlasnikom kluba, legendarnim Dejvidom Bekakom, pravi je magnet za sponzore širom kontinenta. Uz to, uživa u jednom od najlepših gradova sveta, gde je njegovoj proodici i njemu sve omogućno.

Zarada koju ima podrazumeva bruto primanja, tako da deo odlazi na porez. Osim osnovne plate, u zaradu ulazi i deo koji je dobio pri potpisivanju ugovora i marketinška prava. Naravno, Mesi ima i klauzule koje se odnose na nastupe, golove i asistencije, ali to nije uračunato u ovu sumu.

Nije svima jednako lepo kao njemu. Sledeći koji ga prati po  prihodima je Lorenco Insinje iz Toronta sa pet miliona dolara manje. Svaki naredni ne zarađuje ni približno kao Argentinac, ali to je nekako i normalno, jer svi ostali zajedno ne mogu da doprinesu popularizaciji lige koliko Mesi sam.

Foto: Reuters

 

Recimo, Srbin Dejan Joveljić, koji igra za Los Anđeles Galaksi, zarađuje godišnje 651.150 dolara. Dakle, za godišnja Mesijeva primanja trebalo bi da "tera loptu" 31 godinu. 

 

Lionel Mesi (Inter Majami) - 20.446.667 dolara

Lorenco Insinje (Toronto) - 15.400.000 dolara

Đerdan Šaćiri (Čikago Fajer) - 8.153.000 dolara

Havijer Ćićarito Ernandes (LA Galaksi) - 7.443.750 dolara

Federiko Bernardeski (Toronto) - 6.295.381 dolara

Sebastijan Drijusi (Ostin) - 6.022.500 dolara

Ektor Erera (Hjuston Dinamo) - 5.246.875 dolara

Daglas Kosta (LA Galaksi) - 4.508.333 dolara

Kristijan Benteke (Di Si Junajted) - 4.432.778 dolara

Žozef Martines (Inter Majami) - 4.391.667 dolara


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija