• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2023

15:21

Bivši napadač Zvezde preti šampionu! Došlo je vreme da TSC pobedi!

Starsportphoto

Fudbal

Bivši napadač Zvezde preti šampionu! Došlo je vreme da TSC pobedi!

Podeli vest

Došlo je vreme da pobedimo Crvenu zvezdu, kaže za Informer fudbaler TSC-a Marko Rakonjac. Crveno-beli će u sredu (Arena 1 Premijum, 19.00) dočekati TSC u meču 8. kola Superlige Srbije, koji je trebalo da bude odigran još krajem septembra. Ipak, zbog obaveza crveno-belih u Ligi šampiona i izabranika Žarka Lazetića u Ligi Evrope, duel je odložen i zakazan za sutra.

Marko Rakonjac je jedan od onih koji najbolje poznaju ekipu Baraka Bahara, jer je na "Marakani" proveo šest meseci kao pozajmljen igrač Lokomotive iz Moskve. Jasno mu je da je statistika na strani Zvezde, jer u 13 mečeva računajući sva takmičenja, srpski šampion devet puta slavio, jednom je bilo nerešeno i jednom je pobedio.

Foto: Starsportphoto

Rakonjac igrao za Zvezdu

- Ovo je bolji tajming za nas nego da smo igrali u terminu koji je prvobitno planiran. Bolje da igramo sa Crvenom zvezdom koja voli da igra i to radi napadački i otvoreno, nego da se sastajemo sa nekim timom iz donjeg dela tabele. Za nas ne može da se kaže da nismo igrački u formi, već samo da rezultatski trenutno nismo na visokom nivou. TSC je uvek protiv Zvezde ostavljao dobar utisak, iako rezultat tako ne pokazuje. Nosio sam crveno-beli dres, tamo proveo šest prelepih meseci, ali mislim da je došlo vreme da moja sadašnja ekipa uzme tri boda. Ne bih se bunio da bude tako - poručio je Rakonjac za Informer.

Partizan je pobegao timovima kojima je minule sezone gledao u leđa, pa se sada šepuri na liderskoj poziciji sa sedam bodova više od večitog rivala, odnosno 12 od ekipe koju sa klupe vodi Žarko Lazetić.

Osim toga, TSC je u rezultatskoj krizi i nije pobedio na osam vezanih mečeva. Ipak, Rakonjac je uveren da će ekipa iz Bačke Topole ubrzo biti ona stara. Tvrdi Crnogorac da njegovom timu ne manjka kvalitet i koncentracija, već da im je fortuna okrenula leđa.

- Nedostatak sreće je ključni razlog što nismo slavili duže vreme. Naišao je takav period, može jedan igrač da bude dekoncentrisan, ali ne svih 11. Niti jedna ekipa sa kojom smo igrali nije naivna, ali kada primite gol u nadoknadi vremena protiv Voždovca, ili promašite penal u finišu meča protiv Novog Pazara, to se onda logično odrazi na rezultate. Nismo u krizi igre, igramo dobar fudbal, ali je činjenica da sreća mora da se zasluži.

Foto: Starsportphoto

 

Senzacija je bila i eliminacija TSC-a u šesnaestini finala Kupa Srbije od Smedereva, drugoplasirane ekipe Prve lige.

- Ne tražim alibi, ali po onom terenu bilo je nemoguće igrati. Nismo navikli na takve uslove,  igramo napadački fudbal, Smederevci su nas sjajno analizirali, imali smo jednu grešku pozadi, a onda su usledili penali koji su rulet i desilo se šta se desilo.

TSC tradicionalno ne dolazi na stadion "Rajko Mitić" sa belom zastavom, pa bi ovo mogao da bude i jedan od najboljih mečeva srpskog fudbala u tekućoj sezoni. Rakonjac uverava da nema veći motiv protiv bivših saigrača nego protiv bilo kog drugog kluba.

- Ne želim nikome da se dokazujem, volim taj klub, ali nisam posebno motivisan protiv njega. Ostavio sam to poglavlje iza sebe, daću sve od sebe u dresu TSC-a, a naravno bilo bi idealno da zatresem mrežu - zaključio je Marko Rakonjac za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija