• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2023

19:51

Drulović zvanično vodi "orliće", poznato i kada će debitovati!

Starsportphoto

Fudbal

Drulović zvanično vodi "orliće", poznato i kada će debitovati!

Podeli vest

Proslavljeni srpski fudbaler na klupi mlade reprezentacije Srbije zamenio Dušana Đorđevića (53).

Ono što je juče najavljeno, danas je Fudbalski savez Srbije i zvanično potvrdio - Ljubinko Drulović (55) vodiće "orliće" u narednom periodu.

Katastrofa protiv Engleske u gostima (9:1) na startu kvalifkacija za Evropsko prvenstvo 2025. skupo je koštala Đorđevića. Nekadašnji trener Čukaričkog, Radnika i Napretka završio je svoju misiju na klupi, a poverenje je dobio doskorašnji pomoćnik Dragana Stojkovića Piksija u seniorskoj selekciji.

Foto: fss

 

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga smatra da je ova odluka Odbora za hitna pitanja bila očekivana.

- Žao mi je što smo morali da povučemo ovako radikalan potez. Bilo bi neodgovorno i neprincipjelno sa naše strane da je rezultat sa Ostrva prošao bez reakcije. Preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere, reč je o dobrom čoveku i kvalitetnom stručnjaku, koji je svestan delikatnosti situacije u kojoj se našla naša mlada reprezentacije - kaže Tanjga.

On dodaje i da je izbor Ljubinka Drulovića bio logičan predlog članova Stručnog odbora FSS. Naš proslavljeni reprezentativac i bivši as Porta, Benfike i Partizana imaće priliku da debituje baš protiv Engleske.

Foto: Starsportphoto

Miroslav Tanjga

Taj duel je zakazan za 18. novembar na stadionu u Bačkoj Topoli, dok će tri dana kasnije "orlići" dočekati i Luksemburg u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

- Drulović se već dokazao u radu sa mlađim kategorijama. Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa generacijom "orlića", koja je dve godine kasnije činila okosnicu tima i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u poslednje vreme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića i kao čovek iz sistema FSS zna šta su zahtevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji. Jasno je da svi zajedno moramo da mu pomognemo, da što pre prevaziđemo ovu situaciju i da već protiv Engleza u Bačkoj Topoli i Luksemburga u Staroj Pazovi, naša mlada reprezentacija bude ponovo na visini zadatka - jasan je Tanjga.

Posle tri odigrana kola u grupi F, mlada srpska selekcija zauzima treće mesto na tabeli sa šest bodova. Pored poraza od Ostrvljana, "orlići" su uspeli da savladaju Azerbejdžan kod kuće (2:0) i Severnu Irsku u gostima (2:1).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija