• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2023

20:41

Čudo! Šahtjor obrukao Barselonu! Borusija rasterala "svrake" iz Dortmunda!

Tanjug/AP

Fudbal

Čudo! Šahtjor obrukao Barselonu! Borusija rasterala "svrake" iz Dortmunda!

Podeli vest

Katalonci porazom u Hamburgu zakomplikovala sudbinu.

Pitanje Barseloninog plasmana u nokaut fazu Lige šampiona ne bi smelo da se dovede u pitanje, ali nakon današnjeg poraza jasno da će Katalonci morati dobro da se pomuče ukoliko žele da budu deo elite i na proleće. Četa Ćavija Ernandeza doživela je neočekivani neuspeh na gostovanju Šahtjoru u Hamburgu, pošto je ukrajinski šampion slavio sa 1:0 (1:0). 

Bila je Barselona rival sa većim posedom lopte, pretili su Španci u većem delu meča, ali je na mahove sve delovalo "jalovo". To je na pravi način iskoristio David Sikan u 40. minutu nakon sjajne asistencije Gočoleišvilija i doneo vođstvo Šahtjoru od 1:0. 

Foto: Tanjug/AP

 

Ispostavilo se da je Sikanov gol postavio konačan rezultat i tako zakomplikovao situaciju u grupi H. Šahtjor nakon četiri odigrana kola ima šest bodova, koliko je osvojio i Porto, ali uz utakmicu manje. Barselona je prva sa devet, a bez bodova je Antverp. 

U drugom meču današnjeg programa Borusija Dortmund je uspela da izleči rane nakon debakla u "klasikeru". "Milioneri" su pred svojim navijačima savladali Njukasl sa 2:0 (1:0) i tako napravili krupan korak ka plasmanu u narednu fazu Lige šampiona. 

Borusija je povela već u 26. minutu kada je Nikolas Fulkrug uspeo da pobegne defanzivcima Njukasla. Luis Hal zbog žutog kartona nije smeo da ga dira što je iskusni Nemac iskoristio i matirao Nika Popua. 

Foto: Tanjug/AP

 

Pokuašao je Edi Hau izmenama da razmrda svoju ekipu, "svrake" su zaigrale otvorenije u nastavku, ali je vrlo brzo preko Julijana Branta stigla kazna. Nemac je svojim prvim golom u Ligi šampiona osigurao pobedu Borusije i postavio konačan rezultat na "Vestfalenu". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

FIBA omogućila Kaboklu dolazak u Partizan!
Partizan

FIBA omogućila Kaboklu dolazak u Partizan!

Daniel Hazan, menadžer novog člana Partizana Bruna Kabokla, rekao je danas da je Svetska košarkaška federacija (FIBA) presudila u korist njega i igrača na arbitraži sa Venecijom i tako omogućila da Brazilac potpiše ugovor sa "crno-belih".

07.11.2023

21:29

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija