• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

20:19

Kraj! Kopenhagen slomio Junajted, Arsenal lako sa Seviljom, Srbi bez iznenađenja protiv Intera (VIDEO)

AP PHOTO

Fudbal

Kraj! Kopenhagen slomio Junajted, Arsenal lako sa Seviljom, Srbi bez iznenađenja protiv Intera (VIDEO)

Podeli vest

Završene su utakmice 4. kola grupne faze Lige šampiona.

Fudbaleri Kopenhagena napravili su dva preokreta protiv Mančester junajteda i na svom "Parkenu" slavili sa 4:3.

Sevilja sa Nemanjom Gudeljom i Markom Dmitrovićem nije mogla ništa u gostima protiv Arsenala (2:0), dok je Salcburg sa Strahinjom Pavlovićem i Petrom Ratkovim sa penala u finišu pao protiv Intera (1:0).

Pobede su ostvarili još i Bajern, PSV i Real Madrid.

LIGA ŠAMPIONA

Grupa A

Bajern - Galatasaraj 2:1 (0:0)
Kopenhagen - M. junajted 4:3 (2:2)

Tabela: Bajern 12, Kopenhagen 4, Galatasaraj 4, Mančester junajted 3.

Grupa B

Arsenal - Sevilja 2:0 (1:0)
PSV - Lans 1:0 (1:0)

Tabela: Arsenal 9,  PSV 5, Lans 5, Sevilja 2.

Grupa C

Napoli - Union Berlin 1:1 (1:0)
Real Madrid - Braga 3:0 (1:0)

Tabela: Real Madrid 12, Napoli 7, Braga 3, Union Berlin 1.

Grupa D

Sosijedad - Benfika 3:1 (3:0)
Salcburg - Inter 0:1 (0:0)

Tabela: Sosijedad 10, Inter 10, Salcburg 3, Benfika 0.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+6. minut - Gotovo je, velika pobeda Kopenhagena nad Mančester junajtedom od 4:3

90+3. minut - Igra se još samo meč na "Parkenu". Svi ostali dueli su završeni.

87. minut - GOOOL! Vodi Kopenhagen 4:3. Neverovatna utakmica u Danskoj. Dva puta domaćin preokreće rezultat u svoju korist. Sada je Bardagdži iskoristio odbitak i sa desetak metara smestio ga u mrežu.

90+2. minut - Drugi žuti, odnosno crveni karton za Gilavogija iz Lansa. 

83. minut - GOOOL! Kakva ludnica na "Parkenu". Stigao je Kopenhagen do 3:3 sa igračem više. Centrirao je Falk, a Lerager se prikrao na drugoj stativi i ponovo nadmudrio Onanu.

Foto: EPA Images

 

90+3. minut - Smanjuje Galatasaraj protiv Bajerna na 2:1. Bakambu je dobio dobru dubinsku loptu i odlično se snašao.

88. minut - Lans je propustio priliku da izjednači protiv PSV-a na 1:1. Stativu je pogodio Gilavogi.

86. minut - GOOOL! Ponovo Kejn. Akcija Milera i Tela, a rutinska realizacija Engleza.

85. minut - GOOOL! Vodi Inter sa 1:0 protiv Salcburga. Lautaro Martinez je realizovao jedanaesterac.

Foto: Reuters

 

69. minut - GOOOL! Ponovo vodi Mančester junajted. Gol sa bele tačke dao je Bruno Fernandeš. Prethodno je jedan igrač Kopenhagena igrao rukom u kaznenom prostoru.

80. minut - GOOOL! Vodi Bajern protiv Galate.. Pogodio je Hari Kejn, proveravao je VAR da li je bilo ofsajda, ali pogodak je ipak priznat.

78. minut - Na terenu je i srpski napadač, Petar Ratkov, koji je u timu Salcburga zamenio Roka Šimića. I dalje je 0:0 protiv Intera.

 

 

64. minut - GOOOL! Vodi Arsenal 2:0 protiv Sevilje. Martineli je prelepo proigrao Saku, on prvo zalomio čuvara i pogodio suprotan ugao.

Foto: Reuters

 

62. minut - Poništen je pogodak Galatasaraju u Minhenu. Toreira je bio strelac, ali prethodno je Ikardi bio u ofsajdu.

61. minut - GOOOL! Madriđani su se razgoropadili. Fenomenalan kontranapad povukao je Rodrigo, odigrao dupli pas sa Vinisijusom, a potom "bocnuo" loptu i prebacio Mateusa.

Foto: Reuters

 

58. minut - GOOOL! Vodi Real sa 2:0 protiv Brage. Lepu i brzu akciju, preko Rodriga i Vaskeza, krunisao je Vinisijus. 

55. minut - Brahim Dijaz je mogao da izraste u junaka protiv Brage. Odlično mu je asistirao Vinisijus, ali ovog puta je golman Mateus izašao kao pobednik.

52. minut - Bajern je pogodio stativu. Hari Kejn je sačekao centaršut na drugoj stativi, uklizao, ali nedostajalo mu je malo sreće da pogodi.

Foto: EPA Images

 

46. minut - Počeo je drugi deo na svim utakmicama osim u Danskoj.

PRVO POLUVREME

45+13. minut - Kraj prvog dela na svim mečevima.

45+10. minut - GOOOL! Nerešeno je u Danskoj. Izjednačio je Kopenhagen protiv Junajteda u debeloj nadoknadi vremena. Hari Megvajer je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Gonzalveš je bio precizan sa bele tačke.

Foto: EPA Images

 

45+1. minut - Gužva u Ajndhovenu, došlo je do varnica na terenu, koškanja igrača, na kraju i žuti kartoni za igrače PSV-a i Lansa.

45. minut - GOOOL! Kopenhagen je smanjo na 2:1 protiv Junajteda. Lepa akcija, centaršut sa desne strane na drugu stativu, povratna iz prve Gonzalveša, a Elijonusi savladao Onanu.

44. minut - Povredio se Musijala. Morao je trener Bajerna, Tomas Tuhel, da zameni mladog ofanzivca, šansu je dobio Tomas Miler.

Foto: EPA Images

 

43. minut - Rašford je dobio direktan crveni karton. Kakva nesmotrenost napadača Junajteda, koji je otvorenim đonom na skočni zglob zgazio Jelerta. Nakon tog faula, domaćin je izveo slobodan udarac i pogodio prečku.

42. minut - Bajern nikako ne uspeva da probije bedem Galatasaraja. Ima mnogo veći posed lopte, čak osam udaraca ka golu gostiju, ali i dalje je 0:0.

41. minut - Kakvu šansu je promašio Fratezi za Inter. Povratna na penal, mogao je da bira gde da šutira, ali je prebacio gol.

30. minut - GOOOL! Arsenal je slomio otpor Sevilje. Strelac je Trosar na asistenciju Sake.

 

 

28. minut - GOOOL! Vodi Junajted sa 2:0 u Kopenhagenu. Ponovo Hojlund. Ispratio je kontranapad i šut Garnača, koji je odbranio Grabara, pa mu nije bilo teško da odbitak pospremi u mrežu.

27. minut - GOOOL! Evo ga Real. Vodi protiv Brage, strelac je Dijaz. Mendi je povukao napad po levoj strani, odlično pronašao Rodriga, a on poslao povratnu mladom Špancu na peterac.

Foto: Reuters

 

19. minut - Prekid u Kopenhagenu. Jedan navijač utrčao je na teren sa zastavom Palestine, ali ubrzo su ga redari odveli sa terena.

15. minut - Prinudna izmena u Junajtedu. Povredio se defanzivac Džoni Evans, na teren je morao Rafael Varan

12. minut - GOOOL! PSV vodi protiv Lansa sa 1:0. Strelac je kapiten Luk de Jong, koji je posle centaršuta Bakajoka na sebi svojstven način, udarcem glavom, smestio loptu iza leđa Sambe.

Foto: EPA Images

 

11. minut - Realu je poništen pogodak. Brahim Dijaz je zatresao mrežu, ali prethodno je Vinisijus napravio faul u napadu.

6. minut - Braga je promašila penal u Madridu. Posle prekršaja Lukasa Vaskeza arbitar Meler je pokazao na belu tačku, a loptu je uzeo Đalo. Ipak, rezervni golman Lunin sjajno je reagovao i pročitao njegovu nameru.

4. minut - GOOOL! Junajted vodi u Kopenhagenu, strelac je Hojlund. Van Bisaka je po desnoj strani lepo proigrao Mektominija, on na drugoj stativi pronašao Danca, a njemu nije bilo teško da pogodi sa pet metara.

Foto: EPA Images

 

2. minut - Zicer je promašio Kai Haverc iz Arsenala. Sam je bio na drugoj stativi, šutirao je glavom, ali nije pogodio ni okvir gola.

1. minut - Utakmice su počele.

20.57 Prve pobede u Ligi šampiona večeras jure Kopenhagen, Sevilja i PSV.

20.49 Iznenađenje u Napulju. Aktuelni italijanski prvak nije uspeo da slomi otpor Union Berlina (1:1), koji je tako upisao prvi bod u grupi C. Napoli je do prednosti došao preko Politana u 39. minutu, izjednačio je Fofana u 52. minutu.

 

 

20.44 Fudbaleri Sosijedada ostvarili su i treću pobedu u grupi D. Savladali su na svom terenu Benfiku sa 3:1. Strelci su bili Merino u šestom, Ojarzabal u 11. i Bareneča u 21. minutu, dok je za goste pogodio samo Rafa Silva u 49. minutu.

 

 

20.36 Menadžer Mančester junajteda, Erik ten Hag, odlučio je da mu večeras rezerve budu Brazilac Antoni, kao i Varan i Maunt. Napadač "đavola" Rasmus Hojlund je u startnoj postavi, ali je s druge strane njegov rođeni brat Oskar Hojlund na klupi Kopenhagena.

20.30 Ukoliko večeras trijumfuju - Bajern, Arsenal i Real Madrid overiće prolaz u narednu fazu.

20.15 Dobrodošli na naš blog posvećen mečevima 4. kola Lige šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija