• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2023

22:54

Pukla petarda u Frajburgu! TSC primio pet komada od bundesligaša!

Tom Weller/dpa via AP

Fudbal

Pukla petarda u Frajburgu! TSC primio pet komada od bundesligaša!

Podeli vest

Fudbaleri TSC izgubili su od Frajburga 5:0 (1:0) u utakmici 4. kola Lige Evrope.

Otišla je ekipa iz Topole u Nemačku sa željom da napravi senzaciju, ako ništa osvoji i bar prvi bod u evropskim takmičenjima, ali ništa od toga.

Bilo je to možda i najslabije poluvreme ekipe Žarka Lazetića ove sezone, primila je samo gol, a mogla je bez problema još minimum dva tri. 

Frajburg daleko bolji, opasniji, uz malo više sreće sigurno su sa većom razlikom mogli da odu na poluvreme.

Krenimo redom...

Foto: Tom Weller/dpa via AP

 

U prvih pet minuta nemački klub je stvorio dve šanse. Prvo u 4. minutu se Heler našao sam ispred Ilića, ali golman Topolčana brani. Vlalukin izgubio loptu. Minut kasnije  Prošao je Vajshaupt, uspeo da šutira, ali Ilić je ponovo na mestu.

U 10. minutu videli smo najbolju šansu za nemački tim. Šutirao je Holer u padu, lopta je pogodila jednog igrača TSC-a u ruku, ali je sudija samo odmahnuo rukom i meč je nastavljen. Prvi korner za domaći tim.

Koliko su Nemci dominirali dovoljno govori i činjenica da je u 12.minutu Frajburg već imao šest kornera. 

Držali su domaći loptu, a onda u 24. minutu poveli.

Posle centaršuta Egenšatajna sa desne strane Rol se najbolje snašao i savladao golmana Ilića - 1:0.

Foto: Tom Weller/dpa via AP

 

Nije stao Frajburg posle vodećeg gola, nastavio je dominira. Prvo je Hefer pokušao sa distance, a onda je šut oprobao i Holer u 33. minutu. Golman Ilić odlično intervenisao. 

A koliko su samo sreće imali fudbaleri TSC u 37. minutu. Grifo je pogodio stativu!

I u nadoknadi vremena Sildilinja se našao u odličnoj šansi, bio je na ivici petarca, šutirao, ali je kapiten Antonić bio tu i izblokirao udarac.

Ćirković imao najbolju šansu na meču za svoju ekipu. Odlično je šutirao sa 10-ak metara, Atebolu je odbio loptu, a u nastavku akcije spetljao se Đakovac.

Foto: EPA Images

 

I samo osam minuta kasnije, stigla je kazna. Odlična akcija Frajburga, Grifo je poslužio Egeštajna koji je lako matirao Ilića za 2:0.

Sve je rešeno u 69. minutu kada je Noa Hauptman posle solo akcije po levoj strani zatresao mrežu ekipe iz Bačke Topole za 3:0.

Samo što je ušao na teren umesto Vinćenca Grifa u 80. minutu, mrežu TSC-a zatresao je i Žunior Grifo.

Šlag na tortu što se nemačkog kluba tiče stavio je u drugom minutu nadoknade Japanac Doan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija