• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2023

14:39

Evo u kakvoj su formi Srbi pred meč odluke! On je oduševio Kovačevića!

Starsportphoto

Fudbal

Evo u kakvoj su formi Srbi pred meč odluke! On je oduševio Kovačevića!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi, gde će se izabranici selektora Dragana Stojkovića pripremati za meč u Leskovcu 19. novembra kada ih očekuje okršaj sa Bugarskom u kojem će im biti dovoljan i bod! Neće ni on biti preko potreban za plasman na najveću smotru evropskog fudbala nakon 24 godine čekanja ukoliko Crna Gora ne pobedi u Mađarskoj, ali "orlovi" sigurno neće želeti ništa da prepuste slučaju.

U različitom raspoloženju naši reprezentativci stižu na okupljanje. Dok su neki u životnoj formi, drugi nisu u preterano zavidnoj, ali nema sumnje da će Piksi dati sve od sebe da probere najspremnije i u velikom stilu pečatira odlazak na kontinentalnu smotru.

Nekadašnja udarna igla naše reprezentacije, Darko Kovačević, poručio je za Informer da je siguran u trijumf naše selekcije.

-  Poznajući Piksija znam da ide na pobedu. Uvek sam optimista, a činjenica je da smo mnogo kvalitetniji od Bugarske. Niti jednog momenta nisam pomislio da se nećemo plasirati na Evropsko prvenstvo - poručio je bivši as.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Iako igrači poput Aleksandra Mitrovića igraju sjajno, ima i onih koji ne blistaju u klubovima, a minutaža im je mizerna. Ne brine to nekadašnju zvezdu Olimpijakosa, Juventusa, Crvene zvezde i mnogih drugih klubova.

- Uvek je toga bilo, neki su u boljoj, neki u lošijoj formi, ali ne sumnjam da će svaki igrač dati maksimum kada izađe na teren. Biće i Bugari motivisani, promenjen je selektor Mladen Krstajić, ali važno je da budemo fokusirani i kažem, siguran sam u plasman na EURO. Odmah sam znao da ćemo se sa Mađarima boriti za jednu od prve dve pozicije. On imaju tim koji raste iz godine u godine, igraju dobar fudbal, ali činjenica je da smo tamo bili mnogo bolji od njih. Ipak, sve je to fudbal, a najbitnije je da obezbedimo odlazak u Nemačku.

Foto: Starsportphoto

 

 

Osim Mitrovićevim, Kovačević je impresioniran i igrama Filipa Mladenovića.

- Mladenović igra fenomelano u 32. godini! Odličan je u Panatinaikosu, daje golove... Takođe, sviđa mi se kako igra Andrija Živković u PAOK-u, ali zna to i selektor. Dušan Tadić je lider, Mitar nosilac igre koji može iz polu-šanse da postigne pogodak...Verujem u naš tim - poručio je za Informer Darko Kovačević.

Najbolje fudbalere Srbije završetak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo očekuje na jugu Srbije. Prema planu i programu posle povratka iz Belgije 17. novembra, A tim naše zemlje odlazi u Niš, a dva dana kasnije "orlovi" u Leskovcu (15,00) igraju meč protiv Bugarske.

Stojković je prvobitni spisak skratio za pet imena, pa su mlade nade večitih Mihajlo Ilić, Vladimir Lučić i Stefan Mitrović pušteni u mladu reprezentaciju kod Ljubinka Drulovića, dok će Al Hilalov vezista Sergej Milinković Savić propustiti okupljanje zbog povrede.  

Selektor je ponovo precrtao i Darka Lazovića kojeg nije bilo ni u oktobarskim mečevima, a u timu je ostao mladi golman Filip Stanković iz Sampdorije kojem će ovo biti prvo okupljanje sa A timom Srbije.

Kada su golmani u pitanju, od početka oktobra Vanja Milinković Savić morao je loptu iz mreže da vadi 10 puta, od toga jednom protiv Crne Gore i dva puta protiv Mađara. U dresu Torina je protiv Lećea i Verone uspeo da ostane nesavladan, dok su matirali igrači  Monce, Intera i Juventusa.

Foto: Starsportphoto

 

 

Sa druge strane, Predrag Rajković je za isti period nastupio na četiri meča za Majorku i primio šest golova, dok je mlađani Filip Stanković na pet susreta savladan isto toliko puta u dresu Sampdorije. Đorđe Petrović "greje klupu" Čelsija, pa će po svemu sudeći Vanja Milinković Savić ostati Piksijev prvi pik među stativama.

Kada je reč o poslednjoj liniji tima, Nikola Milenković iz Fiorentine je od početka oktobra odigrao devet mečeva, dok se našao na klupi na susretima protiv Juventusa, Čukaričkog i Ferencvaroša. Polovičan je učinak "ljubičastih", a ruku na srce i odbrana Srbije i italijanski tim imaju mnogo problema na svakom meču.

Strahinja Eraković se u ustalio u dresu Zenita, drugi su na tabeli ruskog šampionata, a bivši igrač Crvene zvezde igra vrlo dobro u tamošnjem prvenstvu.

Nemanja Gudelj je u Sevilji jedan od ključnih igrača, ne može španski tim bez njega, ali brine činjenica da gotovo da nema tima koji im nije dao pogodak u poslednjih mesec i po dana. Bilo kako bilo, u jednoj od najjačih liga sveta, Piksijeva uzdanica vrlo dobro pliva i zavređuje selektorovo poverenje, a ni postizanje golova mu nije strano

Foto: Starsportphoto

 

 

I Miloš Veljković je strandardan u Verderu i jedan je od glavnih šrafova u timu koji se nalazi na sredini tabele Bundeslige. Strahinja Pavlović ima zakucano mesto u Salzburgu, na Srđana Babića se oslanja Spartak iz Moskve, ali je zbog suspenzije na meču protiv Lokomotive poreskočio poslednji duel svog tima i Rostova. Pojedinačno gledano imamo jaku odbranu, ali i vrapci na grani znaju da nam je to bolna tačka, pa ostaje da se vidi kome će Piksi sada ukazati šansu.

Gužva je u veznom redu naše selekcije. Blista Andrija Živković u PAOK-u, daje golove i briljira u grčkom velikanu, dok Nemanja Radonjić jedva da dobija priliku u Torinu. Za italijanski klub je od početka prošlog meseca odigrao samo 66 minuta, ali očigledno Piksi i dalje ima poverenja u njega. Ne igra mnogo ni Marko Grujić u Portu, dobija šansu na kašičicu, ali selektor veruje da može da doprinesese Srbiji. Uroš Račić se izborio za minute u poslednje vreme u italijanskom Sasuolu, pa se vratio u nacionalni tim.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nemanja Maksimović igra dobro u Hetafeu, koji je na 11. poziciji La lige, dok Ivan Ilić dolazi u dobrom repoloženju posle gola Monci u remiju tog kluba i njegovog Torina u minulom kolu. Ponovo je Filip Kostić zaslužio puno poverenje Masimilijana Alegrija, pa je vezao dva meča po 90 minuta u dresu Juventusa. On je u poslednjem meču bio je asistent u pobedi Juvea protiv Kaljarija, a utakmikcu pre toga asistirao je Miretiju za pobedonosni gol protiv Fiorentine.

Nakon Poljske, Filip Mladenović blista i Grčkoj, gde sa uspehom igra za Panatinaikos, koji je lider na tabeli. U istom klubu sa uspehom igra i Filip Đuričić, dok Saša Lukić u Fulamu nema baš zavidnu minutažu, a ceo septembar se oporavljao od povrede. Tamo gde je Dušan Tadić stao u Ajaksu, nastavio je u Fenerbahčeu. Postao je ljubimac navijača, igra odlično, postiže golove i Srbija će po običaju moći da računa na njega.

Lazar Samardžić igra dobro za Udineze, ponovo je na meti Intera i nada se sigurno i malo većoj minutaži u nacinalnom dresu nekadašnji mladi reprezentativac Nemačke. 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Kada je napad u pitanju, Dušan Vlahović se nij radovao golu još od meča protiv Lacija 16. septembra kada je bio dvostruki strelac, a onda je zbog povrede propustio dve utakmice, da bi kasnije igrao protiv Milana i Verone, a onda protiv Fiorentine proveo samo 23 minuta na terenu, dok je u poslednjem meču protiv Kalajrija u igri bio 25 minuta.

Petar Ratkov je za Salzburg odigrao ceo meč protiv Austrije Beč, a poslednji put se u strelce upiso 1. novembra u pobedi svog tima protiv Hartberga (2:1). Ipak, Piksi je danas saopštio da će ga proslediti u mladu reprezentaciju kod Ljubinka Drulovića.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Najslađe i najbolje smo ostavili za kraj. Ne prođe utakmica da Aleksandar Mitrović ne zatrese mrežu rivala, ali bukvalno! Deset golova je postigao naš as u elitnom rangu Saudijske Arabije i samo je Kristijano Ronaldo bolji od njega sa 13.

Mitrogol je bio strelac dva gola u pobedi naše seleckije nad Crnom Gorom 17. oktobra (3:1), a onda su se kao na traci ređale ostale "mušterije". Zatresao je mrežu Al Kaleja, Mumbai sitija (tri puta), Al Ahlija, Al Hazema (dva puta), Al Fateha, ponovo Mumbai sitija i Al Tavona pre tri dana.

Dragan Stojković puca od optimizma pred meč protiv Bugara.

-  Ne bih imao ništa protiv da se naša situacija reši u četvrtak zahvaljujući rezultatu utakmice Litvanije i Crne Gore. Mada kako god taj meč da se završi, mi ćemo ići na pobedu. Bugarsku dočekujemo na domaćem terenu. Imamo dovoljno i kvaliteta i pameti i motivacije. Neće nas saplesti. Sve je u našim rukama. Mi držimo našu sudbinu. Promenili su selektora, ali on ne igra u svakom slučaju. Ništa se ne menja. Hoćemo da odemo na Evropsko prvenstvo. Imamo cilj i hoćemo da ga ostvarimo. Okej, nama matematički igra bod, ali ne mislite valjda da ćemo ići na bod? Srbija će pucati iz svih oružja 19. novembra, jer hoće trijumfalno da završi - objasnio je Piksi na konferenciji za medije. 

 

Spisak za Belgiju i Bugarsku

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi), Filip Stanković (Sampdorija)

Odbrana: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Eraković (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Salcburg), Srđan Babić (Spartak),

Vezni red: Nemanja Radonjić (Torino), Andrija Živković (PAOK), Marko Grujić (Porto), Uroš Račić (Sasuolo), Nemanja Maksimović (Hetafe), Ivan Ilić (Torino), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Saša Lukić (Fulam), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Filip Đuričić (Panatinaikos)

Napadači: Dušan Vlahović (Juventus), Aleksandar Mitrović (Al Hilal).

 

Na prvobitnom spisku u odnosu na mečeve protiv Mađarske i Crne Gore nije bilo Mijata Gaćinovića, povređenih Alekse Terzića i Mihaila Ristića, kao ni golmana Borisa Radunovića koji je izgubio mesto startera u Kaljariju, a ponovo je izostavljen Luka Jović iz Milana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vazura pobesneo! Ovo je sramotno, neka im je na čast!
Partizan

Vazura pobesneo! Ovo je sramotno, neka im je na čast!

Nastavio je Partizan svoj trijumfalni niz pošto je sinoć golom Mihajla Ilića u 96. minutu utakmice savladao Čukarički. Crno-beli su slavili sa 2:1, ali budući da je gol postignut u dubokoj nadoknadi, kao i to da je utakmicu obeležio veliki broj spornih sudijskih odluka iz tabora "brđana" stiglo je zvanično saopštenje na koje je burno reagovao čelnik Partizana, Miloš Vazura.

13.11.2023

12:41

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15