• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2023

20:51

Pozadina tragedije! Fudbaler koji je preminuo na terenu imao srčanih problema: Verovao je u Boga, a ne u nauku...

EPA

Fudbal

Pozadina tragedije! Fudbaler koji je preminuo na terenu imao srčanih problema: Verovao je u Boga, a ne u nauku...

Podeli vest

Srce mu je bilo sve slabije, poput tempirane bombe, ali nije želeo da odustane, rekao je Filip Degen.

Prethodnu nedelju obeležila je tragična smrt Rafaela Dvamene na utakmici 13. kola albanskog prvenstva između Egnatije i Partizanija. Internacionalac iz Gane srušio se u 24. minutu nakon srčanog udara, lekarska ekipa pokušala je da ga reanimira, ali spasa nije bilo. 

Tačnih informacija nije bilo sve do danas kada se oglasio agent Rafaela Dvamena. Bivši reprezentativac Gane imao je srčanih problema tokom čitave karijere zbog čega nije uspeo da napravi veće uspehe. Gotovo svi klubovi su iz tog razloga odlučili da sa njim rasknu saradnju, ali on nije želeo da odustane od fudbala. 

 

 

Pre dve godine Dvamenu je ugrađen defibrilator, isto što je ugrađeno i Kristijanu Eriksenu, ali agent Filip Degen ističe da ni medicinska naprava nije uspela da mu pomogne. 

- Volim Dvamenu kao svog sina... Bio je divna osoba, jako ga volim. Nije želeo da odustane od fudbala, imao je mnogo opcija. Mogao je da postane agent, trener ili ambasador. Svi smo ga molili da prestane, znali smo da mu je srce sve slabije i poput tempirane bombe. Svaka druga osoba bi u takvom stanju bila preplašena, ali je on umesto u nauku verovao u Boga - rekao je Degen. 

Tokom karijere Dvamena je nastupao za Red Bul, Austriju Lustenau, Cirih, Levante, Saragosu, Vajle, Linc, Old Bojse i Engatiju, a za reprezentaciju Gane odigrao je osam utakmica i postigao dva gola. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija