• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.11.2023

20:06

Kraj! Belgija minimalcem pobedila Srbiju! Rajković spasavao "orlove"!

AP PHOTO

Fudbal

Kraj! Belgija minimalcem pobedila Srbiju! Rajković spasavao "orlove"!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije poraženi su na gostovanju Belgiji 1:0 (1:0) u prijateljskom meču, koji se igrao na stadionu "Den Derf" bez prisustva publike.

 

Belgija - Srbija 1:0 (1:0)

Strelac: Karasko 2

Grad: Luven

Stadion: Den Derf

Gledalaca: Bez prisustva publike.

Sudija: Marijan Barbu (Rumunija)

Žuti karton: Veljković

Belgija (4-3-3): Sels - Debast, Al-Dahil, Teate (od 46. Faes), Deman - Vermeren, Mangala (od 46. Vranks), Tilemans - Bakajoko (od 46. Lukebakio), Openda (od 67 Bačuai), Karasko

Selektor: Domeniko Tedesko

Srbija (3-4-2-1): Rajković - Veljković, Gudelj (od 67. Milenković), Pavlović - Radonjić (od 70. Živković), Maksimović, Grujić (od 45. Lukić), Mladenović (od 46. Kostić) - Samardžić (od 67. Tadić), Đuričić - Vlahović (od 67. Mitrović)

Selektor: Dragan Stojković 

 

 

TOK UTAKMICE 

DRUGO POLUVREME

90+3. minut - Kraj utakmice. Belgija - Srbija 1:0.

90. minut - Igraće se tri minuta nadoknade.

88. minut - Odlična akcija Kostića po boku, asistirao je do Đuričića koji šutira i pogađa prečku. 

72. minut - Bačuai šutira, neverovatno Rajković je kao hobotnica, brani i ovo. 

70. minut - Radonjić se oslobodio čuvara i iskosa iz šesnaesterca šutirao pored gola.

66. minut - Nova šansa za Belgiju i nova odbrana Rajkovića. Openda ponovo.

Foto: AP PHOTO

 

62. minut: Opet je Openda gađao. Jasno je Piksiju da nešto mora da menja. Pored klupe su Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, spremaju se da uđu.

57. minut: Pokušao je brzinom koja ga krasi da stekne prednost Nemanja Radonjić, lepo je predriblao nekoliko igrača, ali se na kraju loše snašao. 

Foto: AP PHOTO

 

53. minut: Mnogo posla ima odbrana Srbije, koja kada dođe u posed lopte uspeva istu da iznese na trećinu od protivničkog gola. Tu Belgijanci preuzimaju kontrolu. 

47. minut: Veljković je ostao na zemlji posle duela sa Opendom. Ukazuje mu se prva pomoć. 

46. minut: Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME

45. minut: Kraj prvog poluvremena.

43. minut: Auf, ne odustaje Openda. Treći put ulazi u ozbiljnu šansu i treći put mu brani Predrag Rajković. 

40. minut: Probao je Đuričić po levoj strani da proigra Vlahovića, ali lopta nije stigla do njega, jer su protivnički igrači bili odlično postavljeni u svakom šesnaestercu. 

33. minut: Tempo je pojačan kao da je takmičarska utakmica. Opet je Openda pokušao, a Rajković pravovremeno reagovao. Nije dobra situacija ako se uzme u obzir da je Rajković jedan od najboljih na terenu u dresu Srbije. 

Foto: AP PHOTO

 

31. minut: Kakva prilika, Filip Đuričić je snažno šutirao i pogodio desnu stativu. Koji centimetar delio je Srbiju od izjednačenja.

30.minut: Sablasno prazne tribine ostavljaju opciju da se čuje svaka reč. Tako je sad neko sa klupe Srbije povikao: "Daj, daj, daj, brže", dok je Gudelj u zadnjoj liniji držao loptu i gledao kome da je doda. 

26. minut: Odličnu priliku imao je Openda, kojeg je ovdašnja publika nedavno imala prilike da vidi, jer nosi dres Lajpciga i igrao je protiv Crvene zvezde. Srećom po Srbiju, Rajković je bio dobro postavljen. Ostaje 1:0. 

24. minut: Najbolja šansa za Srbiju na dosadašnjem delu utakmice. Đuričić je uputio loptu do Mladenovića, ovaj dalje do Samardžića, ali nije se lepo snašao igrač Udinezea. 

 

 

21. minut: Pokušao je Nemanja Radonjić driblingom da prođe kroz zgusnutu odbranu Belgije, ali je zaustavljen. Nije tu bio kraj napada, pošto je lopta stigla do Vlahovića, ali nije ni došao u priliku da uputi udarac ka golu. Bio je ovo prvi koliko-toliko solidan napad Srbije. 

18. minut: Opustili su se malo Piksijevi izabranici. Ako ništa drugo, uzeli su loptu i počeli da grade napad. Od Gudelja do sredine terena išlo im je lepo, ali dalje od protivničkog šesnaesterca nisu mogli. 

15. minut: Potpuno neverovatna slika sa stadiona "Den Derf". Svih 11 igrača Srbije stoji na svojoj polovini, povučeni maltene do ivice šesnaesterca. Kao da igraju protiv Brazila za titulu prvaka sveta. 

12. minut: Belgija u potpunosti kontroliše igru. U proteklih minut reprezentativci Srbije nisu pipnuli loptu. Tačno je da je prijateljski meč, ali nije ovo utisak koji uliva poverenje. 

Foto: AP PHOTO

 

6. minut: Pokušao je Pavlović da iznese loptu, ne bi li makar malo popravio utisak, ali nije to bila šansa iz koje bi Srbija mogla da izjednači. Za sada je Belgija bolja. 

2. minut: GOOOL. Karasko je doveo Belgiju u vođstvo. Nije mogla Srbija da zamisli lošiji početak na ovom meču. Jedva da je lopta krenula sa centra, Strahinja Pavlović je želeo da vrati loptu golmanu Rajkoviću, Janik Karasko je presekao pas i dao gol. 

1. minut: Utakmica je počela. 

 

 

20.32: Četiri puta u ovom veku sastale su se Srbija i Belgija i samo jednom su "orlovi" slavili. Bilo je to u oktobru 2006. godine, a onda je Belgija vezala tri trijumfa. 

20.28: Kao što je Informer danas prvi objavio, Evropska fudbalska unija (UEFA) uvažila je žalbu Fudbalskog saveza Srbije (FSS), pa je ublažena kazna i biće publike na zapadnoj tribini. Reč je o 1.830 gledalaca, a sutra će biti poznato gde mogu da se kupe ulaznice.  

20.23: Izabranicima Dragana Stojkovića Piksija ovo je poslednji ispit pred istorijski meč, koji će u nedelju od 15.00 časova odigrati sa Bugarskom u Leskovcu. Tada će im biti potreban makar bod, kako bi izborili plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu, na koje naša zemlja čeka pune 24 godine.

20.11: Jaka kiša koja je juče padala u briselu urnisala je teren stadiona "Kralj Boduen", tako da "orlovi" sinoć nisu ni trenirali, a bilo je upitno i hoće li meč biti odigran. Na kraju je odlučeno da bude u Luvenu, nekih dvadesetak kilometara od Brisela. 

 

 

20.06: Dobro došli na Informerov blog posvećen tekstualnom prenosu utakmice Belgija - Srbija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija