• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2023

19:09

EP u domenu teorije, "orlići" ponovo poraženi od Engleske!

Starsportphoto©

Fudbal

EP u domenu teorije, "orlići" ponovo poraženi od Engleske!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije do 21 godine doživela je poraz u Bačkoj Topoli od Engleske 3:0 (2:0) uoči kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Izabranici Ljubinka Drulovića su se našli pred golom zaostatka nakon samo pet minuta igre. 

Tada je Mekati šutirao, lopta se odbila od Matića i lobovala nemoćnog Veljka Ilića. Već tada se činilo da su svi snovi o evenutalnom plasmanu na Evropsko prvenstvo otišli u vetar. 

Foto: Starsportphoto©

Ponovo "orlići" izvukli deblji kraj

Podsećamo, samo prvoplasirana ekipa u grupi dobija kartu za prolaz dalje, a u našem slučaju, do tog mesta nas je vodila samo pobeda nad moćnim mladićima iz Engleske.

Ako je iko zadržao nade u Drulovića i njegove momke nakon momentalnog gola gostiju, one su ugašene već u 19. minutu kada se mreža Ilića ponovo zatresla.

Ponovo je Džejms Mekati bio koban po naše mlade fudbalere, pa je preciznim udarcem duplirao prednost njegovog nacionalnog tima.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja i činilo se da oba tima nestrpljivo očekuju zvižduk koji će ih poslati u svlačionicu. Tek u 52. drugom minutu "orlići" su zabeležili prvi udarac ka golu gostiju, a šut Mitrovića je izblokiran tako da nije ni stigao do golmana Džejmsa Traforda.

Foto: Starsportphoto©

 

Konačni rezultat postavljen je ubrzo potom, tačnije u 55. minutu. Gol je postigao mladi fudbaler Liverpula Harvi Eliot i tako zapečatio sudbinu naše selekcije o plasmanu na Evropskom prvenstvu.

Posle ovog pogotka ritam utakmice je potpuno opao, te su i jedni i drugi samo čekali kraj utakmice u kojoj je pobednik odavno poznat. Još jednu veću priliku imao je Džej Stansfild, ali napadač Birmingema nije bio precizan.

Posle ovog duela, Srbija je na šest bodova iz četiri odigrana meča, i sa samo teoretskim šansama da obezbedi prolaz na EP. Sa druge strane, Englezi su na 12 bodova iz pet odigranih mečeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija