• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

19.11.2023

17:59

OCENE: Tadić vukao, Mitar bez daha, defanzivci od očaja do sjaja!

Starsportphoto

Fudbal

OCENE: Tadić vukao, Mitar bez daha, defanzivci od očaja do sjaja!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je sa Bugarskom 2:2 (1:0) u Leskovcu i plasirala se na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Provukli su se "orlovi" kroz iglene uši, dozvolili su gostima da naprave potpuni preokret i da cela nacija strepi do samog finiša. Ipak, na kraju su izabranici Dragana Stojkovića Piksija uspeli da osvoje bod i tako obezbede odlazak na EP.

Evo kako je Informer video učinak svih aktera današnjeg meča na stadionu Dubočice.

Vanja Milinković Savić 6 – U prvom poluvremenu nije imao nijednu intervenciju. Malo ga je i sreća pogledala u 28. minutu, kada je Despodov „opalio“ sa nekih 20 metara i pogodio prečku. Ostatak vremena proveo je „nameštajući“ saigrače u poslednjoj liniji i u ulozi nekadašnjeg libera, s obzirom da je nogom odigrao više puta nego rukom. Međutim, u nastavku je iz dva šuta, kapitulirao oba puta. Morao je znatno bolje da iskomunicira sa Kostićem kod prvog pogotka gostiju i da krene na vreme po tu loptu, dok je kod kontre Despodova odlučio da ga čeka, ali ne i spreči da zatrese mrežu.

Srđan Babić 6 – U prvih 45 minuta solidan, miran, uspešno je izlazio na kraj sa Minčevim, koji mu nije pravio mnogo problema. Međutim, u nastavku pokazao koliko problema može da ima kada ga napadaju mnogo brži protivnici. Svaki put kad mu se Rusev okrenuo licem u lice uspevao je da ga pretrči i napravi pometnju u našim redovima. Posle jednog takvog prodora i stigao je taj pogodak za 1:1. I kada se činilo da će defanzivac moskovskog Spartaka biti jedan od tragičara, on je izrastao u junaka. Odlično je skočio nakon centaršuta Tadića iz kornera i golom udario pečat na vizu za Nemačku.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Nikola Milenković 6 – Sve što je čak i nagoveštavalo da bi moglo da bude iole opasno u prvom poluvremenu, uspešno je zaustavio. Uglavnom su to bili dueli sa visokim i snažnim Kolevim, koji se nije mnogo naigrao pored popularnog Blekija. Kasnije je vodio duele i sa kapitenom gostiju Despodovim, ali osim već tog pomenutog šuta i prečke, ništa konkretno Bugari nisu uspeli da urade po njegovoj desnoj strani. I u nastavku korektan, jedina mrlja su ponovo ta dva primljena gola. Moraće to mnogo bolje na EP, ako mislimo nešto zapaženo da uradimo.

Miloš Veljković 6 - Stigao je da zatrese mrežu u 16. minutu, kada je dobro reagovao glavom nakon odbitka. Tako je „orlovima“ otvorio put ka Nemačkoj i plasmanu na EP. Bio je to prvenac defanzivca Verdera u dresu sa državnim timom i ujedno prvi pogodak srpske reprezentacije na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu, čime je momak rođen u Švajcarskoj svoje ime upisao u istoriju našeg fudbala. Međutim, kada odbrana primi dva gola od Bugara, jasno je da nije sve funkcionisalo kako treba.

Andrija Živković 5,5 (do 77.) – Mnogo agilniji u prvom poluvremenu. Dobro je sarađivao sa kapitenom Tadićem, ali i Đuričićem, nekoliko puta je prolazio čuvare, ali nikako njegov centaršut nikako nije uspevao da pogodi Mitrovića. Imao je u finišu prvog dela i onaj pokušaj iz voleja, kada je pogodio samo spoljni deo mreže. U nastavku nestao, a i ono dobro što je uradio, prosuo je u tom 69. minutu. Kao početnik poklonio je loptu Despodovu, a on to iskoristio i doneo gostima vođstvo od 2:1.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Saša Lukić 5,5 (do 77.) - Nevidljiv. Već je stara priča da visoki vezista uglavnom odrađuje onaj „prljavi“ deo posla, kvari igru protivnika i pokreće napad, ali danas kao da je bio „ugušen“ gužvom u sredini terena. Prodisao je malo izlaskom Đuričića, međutim, zamenjen posle drugog gola Bugara, kada je od centra jurio Despodova i na kraju nije uspeo da ga zaustavi.

Nemanja Gudelj 6 – Upisao je asistenciju kod vodećeg gola „orlova“, jer se posle njegovog udarca glavom lopta odbila Veljkoviću na glavu. U prvih 45 minuta imao dva udarca u okvir gola sa distance, bio je aktivan u našim napadima, želeo je da učestvuje i građenju akcija. U nastavku se osetio blagi pad i u njegovoj igri, ali uspeo je da sa nekoliko presečenih lopti u samom finišu „umiri“ Bugare.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Filip Kostić 6 (do 85.) – Bio je u prvom poluvremenu možda i najraspoloženiji igrač u našem timu, tražio je konstantno loptu, probijao, centrirao, oprobao i udarac sa distance... Utisak je da svaki put kada smo krenuli da napadamo po njegovoj levoj strani, mirisalo je na opasnost. Ipak, ostaje gorak ukus zbog loše komunikacije sa našim golmanom u tom 59. minutu, kada umesto da pusti loptu Milinković Saviću, on je loše izbio, a u nastavku akcije Rusev je zatresao mrežu za 1:1.

Filip Đuričić 5,5 (do 62.) - Mnogo je trčao, a malo toga konkretnog uradio. Predviđen da zameni povređenog Sergeja Milinković Savića, da bude opasnost po Naumova iz drugog plana, ali ništa od toga. Prosto, nije to – to. Osim toga, to što je zamenjen posle sat vremena igre i potvrđuje da Piksi ipak od njega nije dobio ono što je očekivao i želeo.

Dušan Tadić 6,5 – Uz Kostića je bio najraspoloženiji srpski igrač. Po desnoj strani nekoliko puta prošao, čak i atraktivno prolazio čuvare, a nakon njegovog centaršuta iz kornera dali smo i vodeći gol. Međutim, evindentno je bilo da je, kao i ostaka našeg tima, pao u drugom poluvremenu. Nije bilo onih njegovih prepoznatljivih pasova ka Mitroviću, uspeli su Bugari da mu potpuno suze prostor. Kad nije moglo tako, ponovo je uradio ono što mu je uvek „kec iz rukava“. Dobar centaršut je pola gola, uspeo je da pogodi Babića u tom 82. minutu i zato pola zasluga ide na njegov račun.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Aleksandar Mitrović 6 (do 85.) - Uh, koliko je samo želeo da postigne gol danas u Leskovcu najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije, a baš mu se nije dalo. Rvao se sa defanzivcima gostiju, pokušavao da pronađe prostor za šut, čak u pojedinim momentima i petljao previše. Odličan udarac glavom posle centaršuta Kostića u 21. minutu uspeo je Naumov da mu odbrani, a ni u nastavku nije pronalazio put do mreže. Za borbenost i želju sve pohvale, ali može i mora to Mitar mnogo, mnogo bolje.

IZMENE

Dušan Vlahović 6 (od 62.) - Uneo je agilnost u naše redove, podigao energiju, uspeo čak i da zatrese mrežu, ali mu je pogodak poništen zbog ofsajda. U samom finišu imao još jednu solidnu priliku, ali je Naumov uspeo da mu odbrani. Nema šta, sa njim na terenu Srbija je mnogo opasnija i tu dileme nema.

Nemanja Radonjić (od 77.) - Jeste uneo živost i podigao energiju celog tima, probao nekoliko puta prodorima po toj desnoj strani, ali premalo vremena da bi bio ocenjen.

Ivan Ilić (od 77.) - Premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

Filip Mladenović (od 85.) - Premalo vremena da bi bio ocenjen.

Nemanja Maksimović (od 85.) - Premalo vrremena da bi bio ocenjen.

Selektor Dragan Stojković 6 – Iznenadio je odlukom da Strahinju Pavlovića ostavi na klupi, a šansu pruži Srđanu Babiću. I malo je falilo da nas to skupo košta. Kockao se i na kraju dobio. Ipak, igra mora da nas zabrine, jer je to daleko od onoga kako Srbija treba da izgleda na EP. Pogotovo u defanzivi, gde se napredak ne vidi. Postao prvi selektor koji nas je odveo na dva velika takmičenja zaredom i za to – kapa dole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija