• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2023

06:40

Na današnji dan: Haos i prekid u Podgorici, pa pobeda Crvene zvezde (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Haos i prekid u Podgorici, pa pobeda Crvene zvezde (VIDEO)

Podeli vest

Tog 21. novembra 2004. godine duel crnogorskog i srpskog kluba obeležili su veliki neredi.

Fudbaleri Crvene zvezde su u sklopu 13. kola tadašnje Prve lige gostovali na stadionu "Pod Goricom", gde se očekivao praznik fudbala i istinski spektakl. I sam uvod u utakmicu i početak obećavali su mnogo, pošto su navijači napunili tribine, a pristalice Budućnosti napravile i sjajnu koreografiju na "severu".

Igrači oba kluba su na teren izađli zajedno, noseći veliki transparent na kom je bila ispisana i jasna poruka: "Stop represiji nad navijačima". S jedne strane u dresu plavo-belih golman Mladen Božović, kao i Igor Burzanović, Milan Purović, Nikola Vujović, Risto Lakić, Marko Mugoša, a s druge Nikola Žigić, Marko Pantelić, Dušan Basta, Marjan Marković, Boško Janković, Milan Biševac...

Foto: printscreen

 

I baš kada se očekivao početak meča, bačen je suzavac. Gust dim počeo je brzo da se širi, krenuo je opšti haos kako na tribinama, tako i na terenu. U tom stampedu i ludilo došlo je i do opšte tuče između domaćih i gostujućih navijača, dok su predstavnici obe ekipe otrčali u tunel, koji vodi do svlačionica.

"Varvari" su čak utrčali i na teren kako bi došli do "delija" i sa njima se fizički obračunali. Celo ludilo je trajalo oko dva sata i o fudbalu tada niko vipe nije razmišljao. Na kraju se ispostavilo da je to bio samo uvod u raspad zajedničke države Srbije i Crne Gore, tačnije ono što će se godinu i po dana kasnije dogoditi na referendumu.

Foto: printscreen

 

- Bio je to pokušaj rasturanja državne zajednice. Stvari su loše krenule od početka - kamenovali su nam autobus, pred početak je bačen suzavac, navijači su uleteli na teren, krenula je opšta tuča. Nas je u poslednji trenutak zaštitio kordon policije, posle je haos bio i u tunelu, jer je povezan sa tribinama. Samo oni koji su bili tamo znaju kako je bilo. Prosto, došlo je naređenje odnekud da utakmica ne sme da se odigra - ispričao je nedavno Marko Pantelić.

Meč je na kraju ipak odigran, a Zvezda je slavila sa 3:1 i odnela sva tri boda za Beograd. Strelci za crveno-bele bili su Žigić, Pantelić i Krivokapić, dok je gol za Podgoričane dao Burzanović iz jedanaesterca u samom finišu.

Foto: printscreen

 

- Dva sata sedimo u svlačionici i čekamo. Kad se malo to smirilo, izlazimo polako, a kako je izlaz na teren pri tribini, prilazi neki čovek blizu i sa dva metra me pogađa u glavu mokrom rolnom papira. On beži posle gore na tribine, svi ga vide, svi znaju ko je, ali niko ne reaguje, niko ga ne hapsi, ništa... Dolazim do centra i sudija mi doslovce kaže "Marko, nema uslova za odigravanje utakmice". Normalno, on samo čeka moj potvrdan odgovor. Tad sam mu rekao "ovaj meč će se odigrati, jer Zvezda sigurno neće biti odgovorna za raspad ove države". Gospodin Mugoša, predsednik Budućnosti, nije mogao da veruje šta čuje, odmah nam je garantovao bezbednost, na šta sam mu ja odgovorio da ne mora da garantuje ono što ne može i da ostvari, a da se mi ne plašimo nikoga - prisetio se Pantelić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija