• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2023

22:33

Srbija može i na Hrvate! "Vatreni" idu na EURO

AP PHOTO

Fudbal

Srbija može i na Hrvate! "Vatreni" idu na EURO

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Hrvatske po šesti uzastopni put izborila je plasman na Evropsko prvenstvo.

"Vatreni" su večeras u poslednjem kolu C grupe na "Maksimiru" uz dosta muke savladali Jermeniju sa 1:0 i tako obezbedili kartu za Nemačku narednog leta. Uprkos trijumfu, ekipa Zlatka Dalića nije uspela da na prvom mestu završi u grupi, a račune im je pomrsila Turska koja je večeras u Kardifu odgirala nerešeno protiv Velsa 1:1 i tako sačuvaka lidersku poziciju u C grupi. 

To znači da će Turci kao prvoplasirani u drugi šešir na žrebu, koji će biti održan 2. decembra u Nemačkoj, dok će Hrvati sa drugog mesta ići u treći šešir.

To znači da bi "vatreni" mogli da budu potencijalni rivali i reprezentaciji Srbije na predstojećem šampionatu Evrope. Naime, od ranije je poznato da će "orlovi" na žrebu biti smešteni u "najslablijem" četvrtom šeširu, tako da je duel sa susedima moguć u Nemačkoj. 

Foto: AP PHOTO

 

Hrvatima je vredna tri boda protiv Jermenije i plasman na EURO doneo Ante Budimir. Napadač Osasune je u 43. minutu zatresao mrežu rivala, što je na kraju bilo dovoljno za pobedu. 

Velike muke "kockastima" je zadavao srpski golman Ognjen Čančarević, koji brani boje Jermenije. Isksuni čuvar mreže iz Užica je u nekoliko navrata odbranio stopostotne šanse domaćinima.

Foto: AP PHOTO

 

S druge strane, Turska je gubila od Velsa u Kardifu od sedmog minuta, kada je domaćine u vođstvo doveo Vilijams. Ipak, gosti su uspeli da izbegnu poraz i to sa penala. U 70. minutu Turskoj je dosuđen penal, koji je sigurno realizovao Jaziči za konačnih 1:1.

Plasman na kontinentalnu smotru obezbedila je i Rumunija, koja je u direktnom duelu za prvo mesto pobedila Švajcarsku sa 1:0 u poslednjem meču kavalifikacija. Strelac jedinog gola za domaćine bio je Denis Alibek u 50. minutu.

Runumi su tako završili kao prvi u grupi I sa 22 boda, dok su"sajdžije" sa 17 osvojenih pozicija zauzele drugo mesto, dok je treći bio Izrael sa 15.

U ovoj grupi Andora je pobedila Izreal 2:0, a Belorusija je za kraj minimalnim rezultatom bila bolja od tzv. Kosova. 

Fudbaleri Grčke i Francuske i Grčke odigrali su 2:2 u grupi B, dok je Holanija bila ubedljiva protiv Gibraltara sa 6:0.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Azar odbio arapske milione!
Fudbal

Azar odbio arapske milione!

Nekadašnji fudbaler Reala i Čelsija Eden Azar odbio je višegodišnji ugovor od neimenovanog kluba iz Saudijske Arabije po kome bi zarađivao 52 miliona evra po sezoni, prenosi Dejli Miror.

21.11.2023

22:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija