• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2023

10:09

Hrvati bez srbomrzca ne znaju da se raduju! Pucali iz mitraljeza da proslave EURO!

Tanjug

Fudbal

Hrvati bez srbomrzca ne znaju da se raduju! Pucali iz mitraljeza da proslave EURO!

Podeli vest

Fudbaleri Hrvatske po ko zna koji put svoj uspeh slavili su uz pesme osvedočenog mrzitelja Srba, pevača Marka Perkovića Tompsona.

"Vatreni" su minimalnim rezultatom savladali Jermeniju 1:0 i u poslednjem kolu kvalifikacija izborili plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

Pali su u trans navijači, ali i Luka Modrić i društvo, pa su nakon utakmice slavili na zagrebačkom "Maksimiru" uz Tompsonovu pesmu "Lijepa li si".

 

Foto: Tanjug

 

 

Uz istu pesmu komšije su slavile i plasman u polufinale Mundijala u Kataru prošlog decembra, a Tompson je redovno na repertoaru hrvatskih sportista prilikom proslava velikih uspeha.

Ustaško divljanje zabeleženo je i pre meča, a tamošnji mediji su na sraman način izveštavali o tome.

Naime, Perkovićev kum Mate Bulić, takođe osvedočeni ustaša, zagrevao je atmosferu uoči meča stihovima "tiho, tiho, teče Neretva, gori gora, gori borovina", a portal "Net.hr" je izvestio o tome u tekstu pod naslovom "Dernek kakav se ne pamti".

"Bio je to emotivan prizor koji je neke ganuo toliko da su počeli imaginarno pucati po parkingu, onako, u transu, kao iz mitraljeza, jer ipak su borbene pesme u toku, jer ih je osvojio melos. Obuzeo je neke u fan zoni potpuno... Ali neka, neka se ljudi vesele. Hrvatska fudbalska reprezentacija tome i služi", bez blama piše pomenuti portal.

 

 

 

 

Da ništa od ovoga nije slučajno, ni način na koji se komšije vesele, kao ni način na koji mediji o tome pišu, možda najbolje govori i zaključak gorenavedenog teksta.

"Neka se i u Nemačkoj ori pesma Mate Bulića, više nego dosad. Ko zna, možda i Nemci odlepe za Matom Bulićem, kao i mnogi koji su dolazili na utakmicu", piše "Net.hr", a sam epilpog utakmice odigrane u Zagrebu komentariše sledećim rečima:
"Hrvatski jurišnici u kockastim dresovima jurnuli su u napad od prvog minuta, tri dana nakon pobede u Rigi protiv Letonije i dana sećanja na hrvatske branitelje i žrtvu Vukovara, kao i svih njenih građana, kćeri i sinova, majki i očeva, dedova, baka i dece, koji su prošli pakao, golgotu. Ovo je bilo za njih, ovo je bilo za sve one koji su položili svoju žrtvu za Hrvatsku..."

Toliko o sportu u komšiluku. Nekim bolestima jednostavno nema leka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15