• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2023

15:30

Svi žele Srbiju na Evropskom prvenstvu! "Orlovi" rivalima deluju kao lak zalogaj!

Starsportphoto

Fudbal

Svi žele Srbiju na Evropskom prvenstvu! "Orlovi" rivalima deluju kao lak zalogaj!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije najpoželjniji je protivnik na Evropskom prvenstvu. Englezi, Rumuni, Hrvati i Albanci za sada su izrazili želju da nam izađu na megdan u Nemačkoj.

Nije Srbija briljirala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Plasman smo izborili u poslednjem kolu remijem protiv selekcije Bugarske (2:2), tako da naši potencijalni protivnici verovatno tu vide svoju prilku. Moraće naši reprezentativci da se pokažu u boljem izdanju sledeće godine u Nemačkoj, a s kim ćemo biti u grupi saznaćemo 2. decembra posle žreba u Hamburgu. 

Najpoželjniji protivnik 

U Engleskoj se već vodi polemika ko bi idealan protivnik "gordom albionu".  Skajsports u tekstu navodi da bi upravo Srbija bila rival po meri, a grupu su popunili još sa Slovenijom i Albanijom. Englezi su verovatno poučeni iksustvom njihove mlade reprezentacije koja je dala 12 golova u dva susreta sa "orlićima", pa smatraju da ni A selekcija neće imati većih problema.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Za Informer se oglasio naš nekadašnji reprezentativac Zdravko Kuzmanović koji je prokomentarisao trenutnu situaciju.

- Plasirali smo se na Evropsko prvenstvo, to je najbitnije, ipak mora mnogo toga da se promeni. Mi nismo imali laku grupu, imali smo jako laku  grupu. Bili smo apsolutni favoriti, a jedva smo uspeli da izborimo plasman, ali naravno da svi žele da igraju protiv nas, kada se nismo dobro pokazali u kvalfikacijama. Ipak, sada kreće novo takmičenje - kaže Zdravko Kuzmanović.

Foto: Starsportphoto

 

 

Bivši fudbaler Crvene zvezde Miodrag Belodedić takođe je istako da bi voleo da se njegova Rumunija sretne s "orlovima" u Nemačkoj na najvećoj evropskoj fudbalskoj smotri.

- Voleo bih da igramo protiv Srbije i da ih prebijemo - rekao je za tamošnje medije kroz osmeh nekadašnji fudbaler.

Albanci i Hrvati nas priželjkuju

Nekadašnji albanski fudbaler Igli Tare bi voleo da njegova reprezentacije odmeri snagu s "orlovim" u Nemačkoj. Ove dve reprezentacije su dva igrale jedna protiv druge. Prvi obračun se desio 14. oktobra 2014. godine u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Taj meč je prekinut zbog prvokacije gostujućih navijača koji su dronom spustili zastavu "Velike Albanije" na teren. Meč je registrovan rezultatom 3:0 u korist Albanije,  a nama su još dodatno oduzeta nova tri boda, dok je Srbija na gostujućem terenu slavila sa 2:0. 

Videćemo kome će se želje ostvariti i protiv koga će Srbija igrati na šampionatu starog kontinetna, ali svakako svi fanovi fudbala očekuju drugačiju igru nego u kvalifikacijama, a s tim se slaže i Zdravko Kuzmanović.

- Moramo pre svega da igramo fudbal. Selektor mora da izabere prave igrače koji će da se bore za svoju zemlju. Ako budemo ovako igrali na Evropskom prvenstvo, vratićemo se pre nego što smo otišli - ističe čovek koji za reprezentaciju Srbije zabeležio 50 nastupa.

Fudbalska reprezenetacija Hrvatske je među poslednjima izborila vizu za Evropsko prvenstvo, a navijači u komšiluku odmah su poželeli Srbiju za protivnika. Na društvenim mrežama mnogobrojnim fanovi "kockasti" izrazili su želju da budemo u istoj grupi.  

Sada je sve na nivou spekulacija, 2. decembra ćemo saznati imena protivnika, a junu ćemo videti koliko možemo da pružimo na Evropskom prvenstvu.

Šeširi za baraž

Šešir 1
Nemačka 
Španija
Francuska
Portugal
Belgija
Engleska
Šešir 2
Mađarska
Turska 
Rumunija 
Albanija
Danska 
Austrija
Šešir 3
Holandija 
Škotska 
Hrvatska
Slovenija
Slovačka
Češka
Šešir 4
Srbija
Švajcarska 
Italija
pobednik iz baraža
pobednik iz baraža 
pobednika iz baraža

 

Prosinečki ne želi Srbiju

Robert Prosinečki: Ne želim Srbiju
Legenda Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac Robert Prosinečki ne bi voleo da Srbija i Hrvatska budu istoj grupi.
 Ne bih baš njih. Srbija je jedna reprezentacija koja je isto cudno prošla kroz kvalifikacije. Imaju mnogo bolju ekipu po imenima, nego što igraju, ali su na kraju otišli na veliko takmicenje i mislim da je to najbitnije - kazao je Robert Prosinečki.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija