• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

23.11.2023

15:52

Mijatović ima poruku za "orlove": Čuvajte se "malih" reprezentacija

Public

Fudbal

Mijatović ima poruku za "orlove": Čuvajte se "malih" reprezentacija

Podeli vest

Srbija će morati da se čuva uslovno rečeno malih reprezentacija, sa kojima smo imali problem još dok sam ja bio igrač, poručuje za Informer nekadašnji reprezentativac naše zemlje Predrag Mijatović.

On ističe da je mnogo važno što se Srbija konačno plasirala na Evropsko prvenstvo, ali da sad nikako ne sme da razmišlja koga će dobiti na žrebu 2. decembra u Hamburgu. Prema njegovim rečima, ne znači nužno da će selekcija iz prvog šešira biti najteži protivnik "orlovima". 
- Uopšte nije važno koga ćemo dobiti na žrebu. Jedino je važno kako će Srbija izgledati i hoće li joj igrači biti zdravi. One izjave "imali smo sreće" nisu realne. Šta znači imati sreće na žrebu? Pa svaki protivnik na Evropskom prvenstvu je težak. Pritom, i kad sam ja bio igrač, a to nas prati do dana današnjeg, nismo imali problem za jakim i atraktivnim reprezentacijama. Tu je uvek proradio naš inat i dobro smo prolazili. Veći problem su nam bile uslovno rečeno male reprezentacije, neke za koje bismo se usudili da pomislimo da nisu na našem nivou, pa se opustimo. E tu će Srbija morati više da se potrudi, jer sa takvima ima istorijski problem - ističe Mijatović.

Foto: fss.rs

 


Igra u kvalifikacijama nije bila briljantna, ali ni to ne mora ništa da znači. Ko će na velikim takmičenjima da prođe dalje, odlučuju nijanse. 
- Prvi utisak mi je dobar, jer je Srbija uspela u nečemu na šta je čekala duže od dve decenije. Plasirala se na Evropsko prvenstvo, što i jeste bio primarni cilj. Nije bilo lako kroz kvalifikacije, ali samo onaj ko nije dovoljno upućen, mogao je da pomisli da će to biti rutinski problem. Ne radi se o tome da je Srbija igrala dobro ili loše, već su da su i protivnici sve bolji i bolji. Fudbal je danas prilično ujednačen. Nijanse odlučuju, suludo je pomisliti da neko igrače zvučnih imena i da će unapred sve da dobije - jasan je nekadašnji golgeter. 
Među navijačima ne vlada euforija, jer Srbija nije bila ubedljiva u kvalifikacijama, a Mijatović ističe da bi baš to mogla da bude prednost.
- Pred Svetsko prvenstvo u Kataru, bila je velika euforija, a sve zbog fantastičnog načina na koji se Srbija plasirala. Svi su zbog pobede nad Portugalom u Lisabonu imali visoka očekivanja. I to je bio jedan od razloga da se tamo ništa ne uradi. Ne kažem da je bio ključni, ali jeste jedan od razloga. Sad je atmosfera mirnija, očekivanja su smanjena, a opet ima dovoljno vremena da se tim lepo skocka i pripremi za takmičenje. I dalje je važno da imamo očekivanja, recimo da se prođe taj prvi krug, pa onda da se pokuša nešto u drugom, ali nemojmo da pravimo od Srbije evropskog šampiona, pa posle da se razočaramo - poručuje Mijatović.

Foto: EPA

 

On nema dilemu za koga će navijati u Nemačkoj. 

- Imajte u vidu da će i druge selekcije brinuti o Srbiji, isto kao i ona o njima. Srbija ima dobre igrače, kvalitetne, koji su nosioci igre u svojim klubovima. Baš nemam ni navijački nekog koga bi voleo da u grupi sa nama. Ono što je sigurno jeste da ću ja navijati za Srbiju - zaključio je Mijatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija