• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2023

12:25

Bura, Karager ozbiljno prozvao Gvardolu: Da je nama država pomagala...

Reuters

Fudbal

Bura, Karager ozbiljno prozvao Gvardolu: Da je nama država pomagala...

Podeli vest

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola i legenda Liverpula Džejmi Karager vode žestok rat.

Posle trećeg uzastopnog remija (3:3) Sitija i Totenhema analitičari "Skaj sporta“ Džejmi Karager, Geri Nevil i Mika Ričards zaključili su da će "građani“ teško doći do četvrte uzastopne titule.

Kada je to čuo Gvardiola sigurno mu je para na uši izlazila. Naravno, iskoristio je prvu priliku i poručio im da  će njegova ekipa uspeti ono što nijedna do sada nije – da osvoji četiri uzastopne titule.

- Oni sami znaju kako je to teško. Tačnije, nemoguće, jer se to nikada nije dogodilo. Nevil to nije uspeo iako je igrao za najjači Mančester junajted. Mika Ričards je u Sitiju osvojio titulu, ali sigurno ne četiri puta zaredom. I Džejmi Karager… Komentariše naše navodno posrtanje, a u dugom stažu u Liverpulu nikada nije uspeo da bude šampion Engleske. Optužuju nas da smo se previše opustili, jer su tako osetili u Junajtedu, ali ovaj tim to ne radi - rekao je Gvardiola.

 

Foto: EPAIMAGES

Džejmi Karager

 

Karager je odmah odgovorio, pa podigao novu buru. 

"Mislim da bih imao barem jedan šampionski naslov da je Liverpul u vlasništvu države, te da je poslovao tako da je Premijer liga protiv nas podigla 115 prijava. Samo da dodam: ja sam nakon utakmice sa Totenhemom hvalio Pepovu ekipu“, napisao je Karager na Tviteru.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Istina, Premijer liga je optužila Siti za kršenje 115 financijskih propisa. Krajem 2024. godine "građane" čeka verovatno najveće saslušanje u istoriji takmičenje, prenose engleskei mediji. Trenutno se uzimaju izjave od svedoka što će verovatno trajati do proleća 2024, a ako suđenje počne na vreme presudu Englezi očekuju na leto 2025. Naravno, ukoliko neka strana bude tražila da se postupak odloži ili ako uslede žalbe, pitanje je kada će biti poznat ishod.

Pored toga, Siti bi mogao da se žali Sudu za sportku arbitražu, na kom je poništio zabranu takmičenja u Ligi šampiona od strane UEFA. Siti je pre tri godine zbog kršenja finansijskog fer-pleja kažnjen sa dve godine neigranja u elitnom takmičenju, i 30 miliona evra. Ali, kazna je poništena. Sud za arbitražu (CAS) u Lozani, vrhovno telo za sve sporove u svetu sporta, odlučio je da Siti nije na bilo koji način prikrivao novac dobijen od sponzorstava, a umesto 30 su UEFA platili 10 miliona evra kazne. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija