• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2023

09:55

Hrvat na stubu srama! Najskuplje je plaćen u istoriji, a smeje mu se svet! (VIDEO)

profimedia

Fudbal

Hrvat na stubu srama! Najskuplje je plaćen u istoriji, a smeje mu se svet! (VIDEO)

Podeli vest

Defanzivac Mančester sitija Joško Gvardiol trpi ozbiljne kritike i porizivke nakon što je ispao smešan u meču protiv Aston Vile, koja je savladala njegov klub sa 1:0.

Iako je za dolazak Hrvata u klub plaćeno 90 miliona evra, nikako da Gvardiol opravda očekivanja stručnog štaba i navijača.

Dva puta u nekoliko minuta Joška je sinoć "slao po burek" Jamajkanac Lion Bejli pre nego što je postigao fenomenalan gol za pobedu Vile protiv šampiona Evrope i Premijer lige.

Najpre je Bejli mudro prevario Gvardiola na sredini terena, gde je primio loptu od Jurija Tilemansa okrenut leđima ka golu Sitija i Hrvatu. On je na desnom boku loptu sjajno primio levom nogom te sjajnim sprintom  stekao prednost u odnosu na rivale.

 

 

Hrvatski reprezentativac ga je sustigao na dvadesetak metara od gola, ali ga je Bejli napravio smešnim poslavši ga nekoliko metara u prazno odličnim lažnjakom.

Fudbalska javnost u Engleskoj je složna da je to bila reakcija koja ne bi smela da se dogodi fudbaleru njegovog kalibra.

Opeleli su po njemu i čitatelji BBC-a, koji su mu dali ocenu 3,65 na skali od 1 do 10!

 

 

 

 

Sa druge strane, Mančesterski dnevnik Gvardiolovu partiju je nazvao "jadnom" i dodao: 

"Teška Gvardiolova noć protiv Bejlija. Nezgodno krilo ga je stalno prolazilo", dok je "Sportbible" poručio: "Hrvat je kriv za Villin gol. Bejli je izvrteo Gvardiola pre nego što je pogodio"

Navijači Sitija su saglasni i smatraju da je nedopustivo da ovako igra fudbaler koga je Siti učinio najskupljim defanzivcem u istoriji fudbala. Ima i onih koji ga brane ističući činjenicu da ga trener Pep Gvardiola stavlja na beka u formaciji sa trojicom defanzivaca, a njegova prava pozicija je štoper.

Prošlog meseca, fenomenalnu utakmicu u engleskom prvenstvu odigrali su Čelsi i Mančester siti (4:4), a nakon spektakla krenula je lavina komentara na račun Joška Gvardiola. Činjenica je da mora mladi fudbaler što pre da se "poveže" i počne da doprinosi onoliko koliko se od njega očekuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija