• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2023

23:20

Roma preživela, Fiorentini nisu dovoljna ni dva igrača više

AP PHOTO

Fudbal

Roma preživela, Fiorentini nisu dovoljna ni dva igrača više

Podeli vest

Fudbaleri Rome i Fiorentine odigrali su večeras nerešeno 1:1 (1:0) u 15. kolu italijanske Serije A.

Ekipa Žozea Murinja na kraju može da slavi osvojen bod, jer je meč završila sa dva igrača manje. "Vučica" je tako ostala četvrta na tabeli sa 25 bodova, dok su "ljubičasti" sedmi sa jednim bodom manje. 

Ništa nije slutilo na ovakav kraj, jer su Rimljani fantastično otvorili meč na "Olimpiku" i poveli već u petom minutu. Sjajnu akciju su izveli Paulo Dibala i Romelu Lukaku. Argentinac je prvo odigrao dupli pas sa Krisanteom, potom je loptu ubacio u peterac, a Lukaku iz prve glavom postiže gol.  

 

 

Ipak, problemi za domaće počeli su već od 25. minuta, kada je Dibala zbog povrede morao van terena. S druge strane, gosti iz Firence su sve češće pretili i bili pred golom Rome, ali je rezultat ostao nepromenjen do odmora. "Viola" je u drugom poluvremenu nastavila u istom ritmu, dominirali su na terenu i bilo je pitanje trenutka kada će odbrana Rimljana popustiti. Sve je krenulo nizbrdo u 64. minutu kada je Nikola Zalevski dobio drugi žuti karton. 

Samo dva minuta kasnije Fiorentina je iskoristila brojčanu prednost na terenu i stigla do izjednačenja. Kristijan Kuame uputio odličan centaršut u kazneni prostor domaćih, a na pravom mestu našao se Lukas Martinez Kvarta i glavom zatresao mrežu. 

Foto: AP PHOTO

"Viola" je od tog trenutka krenula svim snagama ka golu Rimljana, napadali su sa svih strana, na velikim mukama bio je golman "vučice" Rui Patrisio. Nova nevolja Murinjovu četu zadesila je u 87. minutu kada je Lukaku zaradio direktan crveni karton, nakon oštrog starta nad protivničkim igračem. 

Navijači na "Olimpiku" su strepeli do poslednjeg sudijskog zvižduka, a poljuljana i brojčano manja Roma na kraju je uspela da izdrži sve napade i osvoji vredan bod.

U redovima "ljubičastih" srpskih reprezentativac Nikola Milenković ceo meč je proveo na klupi za rezervne igrače.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija