• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

14:00

Fudbalski teren ili bokserski ring?

Starsportphoto

Fudbal

Fudbalski teren ili bokserski ring?

Podeli vest

Fudbalski tereni u Superligi Srbiji sve češće postaju poligon bokserskih obračuna, a ne elitnog fudbala.

Proključa krv igračima na terenu, ne znaju svi dostojno da podnesu poraz ili vrlo lako planu posle i najmanje provokacije, a nije neobično da se nekada sukob sa tribine prenese među igrače na teren. Da li će sve eskalirati i ekspolodirati zavisi često i od "hladnih glava" među zaraćenim stranama. Nekad uspeju strasti da se smire, a vrlo često je to nemoguće, kao ne utakmici 18. kola Superlige Srbije.

Ružne scene obeležile su meč između IMT-a i Novog Pazara na stadionu u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu! U nadoknadi vremena prvo je došlo do opšte tuče fudbalera na terenu. Posle duela defanzivca Novog Pazara Ebenezera Anane i napadača IMT-a Vladimira Radočaja, fudbaler iz Gane odgurnuo je sa leđa igrača domaćih, pa je nakon toga nastao haos. Prvo su se obračunali navijači na tribinama, čak je i najbolji igrač gostiju i bivši reprezentativac Adem Ljajić hteo je da uleti na tribinu. Kada se nekako smirio i vratio na teren, on je uhvatio za dres Radočaja. Ljajić je odgurnuo fudbalera IMT-a, nakon čega su se umešali skoro svi, došlo do koškanja i velike gužve, koja se na svu sreću nije pretvorila u masovnu tuču.

Foto: Starsportphoto

 

 

Sudija Matić je podeli žute kartone Ljajiću i Radočaju, kao i nekome na klupi Novog Pazara. Posle prekida od oko tri minuta, duel je nastavljen. Što se tiče rezultata, IMT je savladao Novi Pazar rezultatom 1:0 golom Lukovića iz 46. minuta utakmice. 

 

 

Ovo nije jedina tuča na terenima Superlige ove godine. Krajem avgusta je izbio haos na kraju utakmice u Lučanima, između Mladosti  i Vojvodine - 2:2. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Izbila je tuča, ali se srećom sve završilo na manjem sukobu. Nije se znalo ko na koga udara, ali relativno brzo su se smirile strasti. Glavni arbitar meča Nikolić, na kraju je dodelio direktan crveni karton defanzivcu Mladosti Milanu Joksimoviću, dok su na drugoj strani "požuteli“ Filip Malbašić i Džonatan Bolingi.

 

 

 

 

Nemile scene viđene su početkom novembra u Novom Pazaru posle pobede Partizana (1:0). Posle meča, došlo je do koškanja i sukoba između klupe crno-belih i domaće ekipe. Nemanja Stevanović, rezervni golman Partizana je odgurnut od člana stručnog štaba rivala. Došlo je do   koškanja, ali srećom, ostali su bili pribrani i sve se brzo smirilo.

 

 

Foto: ATAIMAGES

 

 


Najveći haos ove godine napravili su navijači Partizana na Banovom brdu na utakmici sa Čukaričkim. "Grobari" su prekinuli utakmicu na Banovom brdu ubacivanjem baklji na teren. 
Agonija je trajala dvadesetak minuta, sudija je četiri puta prekidao meč, a kada je i peti put uletela baklja na teren, odlučeno je da se isprazni deo tribina gde su najvatrenije pristalice Partizana. "Grobari" su odbili da napuste tribinu, pa je došlo do upada Žandarmerije,  tuče, a zatim i izbacivanja navijača Partizana. Meč je ubrzo nastavljen, ali su navijači crno-belih koji su ostali na tribinama izazvali novi prekid. Slomljenim stolicama su gađali pomoćnog sudiju i izazvali novi prekid. Naređeno opet pražnjenje i tog dela tribina, ali nakon toga ipak nije nastavljen meč. Čukarički je bio za nastavak, ali ne i Partizan, igrači crno-belih su se posvađali sa sudijom, pa je utakica odložena. Posle mnogo peripetija, razgovora i dogovora, utakmica je nastavljena  deset dana kasnije od 22. minuta, kada je glavni sudija svirao definitivan prekid utakmice započete 11. aprila.

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija