• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2023

07:15

"Đavoli" na tihoj vatri! Junajted večeras protiv Bajerna juri opstanak u Evropi

EPA Images

Fudbal

"Đavoli" na tihoj vatri! Junajted večeras protiv Bajerna juri opstanak u Evropi

Podeli vest

"Đavoli" pred nemogućom misijom u Ligi šampiona

Fudbaleri Mančester junajted večeras od 21 čas na "Old Trafordu" dočekuju minhenski Bajern u Ligi šampiona, koji moraju da pobede kako bi imali šansu za prolaz dalje. Međutim, osim trijumfa, biće im potrebno da Kopenhagen i Galatasaraj odigraju nerešeno.
S druge strane, eventualni pobednik meča u Danskoj siguran je učesnik osmine finala i neće ga zanimati ishod meča na "teatru snova".

Junajtedu bi bod mogao da donese plasman u Ligu Evrope, ali samo pod uslovom da turski klub pobedi Dance.

Ipak, menadžer engleskog velikana Erik ten Hag kaže da će do poslednjeg trenutka razmišljati samo o scenariju koji Mančester vodi dalje u nokaut fazu Lige šampiona.

- Nikad ne razmišljam o negativnim scenarijima. Znamo šta nam je činiti, moramo da pobedimo da bismo ostali u Evropi. Tako ću i pripremiti tim i moji igrači će morati da veruju da su u stanju to da urade. Pokazali smo u poslednje vreme da kada smo u najboljem stanju, onda možemo svakog da pobedimo. Čak i ekipe kakva je Bajernova, koju predvodi napadač Hari Kejn. Jasno je da nismo baš dosledni, ali kada postignemo kontinuitet u igri, niko nam ništa neće moći - poručio je Ten Hag.

 

Foto: EPA Images

Bajern je u prvom meču pobedio Junajted sa 4:3

Za razliku od Junajteda, Bajern na ovo gostovanje ide bez velikog pritiska. Ekipa Tomasa Tuhela odavno je obezbedila prvo mesto u grupi A, pošto ima 13 bodova iz pet mečeva. Ipak, Bavarci su u poslednjem odigranom kolu Bundeslige poraženi od Ajntrahta 5:1 i potrebna im je pobeda da umire kritičare.
- Potcenili smo opasnost u prethodnoj utakmici i potpuno rano izgubili sve šanse da izvučemo bolji rezultat. Taj meč, međutim, nije poremetio poverenje koje imam u svoj tim. Nema svrhe da sada pričamo loše. Sezona se nastavlja na "Old Trafordu" i potrebna nam je reakcija. Moj tim je motivisan sto odsto. Imamo Kejna, koji je pobednik, šampion. Lepo je vratiti se nazad u Englesku na "Old Traford". Hariju će se to dopasti, raduje se tome. On je vrhunski profesionalac i sjajan momak koji se dobro prilagodio životu u Nemačkoj - rekao je Tuhel.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija