• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2023

13:00

Pada odluka u Ligi šampiona! Milan i Jović se nadaju čudu na Ostrvu!

EPA Images

Fudbal

Pada odluka u Ligi šampiona! Milan i Jović se nadaju čudu na Ostrvu!

Podeli vest

Italijanski velikan mora večeras da slavi u gostima protiv Njukasla (21.00, Arena premijum 2).

Grupa F Lige šampiona jedina je opravdala epitet "grupe smrti" i prava je šteta što se večeras stavlja tačka na ovakav sistem takmičenja u elitnom evropskom kupu. Lider Borusija iz Dortmunda jedina je sigurni učesnik osmine finala, dok se preostala tri tima nadaju scenariju koji će ih odvesti u nokaut-fazu (pogledaj kalkulacije).

Milan, čiji bi napad mogao od starta da predvodi raspucani Luka Jović (25), gostovaće večeras u Engleskoj i potrebna mu je pobeda da bi mogao da se nada drugoj poziciji. Međutim, "roso-nerima" će, osim trijumfa nad "Sent Džejms parku", biti neophodno i da Nemci kod kuće sruše Pariz Sen Žermen (21.00, Arena premijum 1).

Adut velikana sa "San Sira" polako postaje i srpski napadač. Nekadašnji član madridskog Reala imao je loš start u dresu crveno-crnih, čak je zbog toga izgubio i status reprezentativca, ali se u poslednje vreme golovima nameće kao "iks faktor" trenera Stefana Piolija.

Foto: AP PHOTO

Luka Jović

Momak iz Bijeljine bio je strelac i asistent u pobedi protiv Frozinonea (3:1), a zatresao je i mrežu u porazu od Atalante (3:2).

- Raduju me golovi, jer se konačno vraćam u željenu formu. Međutim, osnovni cilj je da ekipa beleži dobre rezultate i žao mi je što moj pogodak nije bio dovoljan da uzmemo barem bod protiv Atalante. Nadam se šansi i protiv Njukasla, verujem da smo bolja ekipa i da ćemo to dokazati na terenu. Verujem u pobedu i plasmanu u osminu finala Lige šampiona, gde nam je i mesto - poručio je Jović.

Kalkulacije

* BORUSIJA - sigurno ide dalje. Ako ne izgubi, ostaće prva, a u slučaju poraza biće drugoplasirana
* PSŽ - sigurno ide dalje u slučaju pobede, i to kao prvoplasirani. Remi će mu biti dovoljan ako Njukasl i Milan odigraju nerešeno ili "roso-neri" pobede
* NJUKASL - ide dalje ako savlada Milan, a PSŽ ne pobedi u Dortmundu
* MILAN - ide dalje ako sruši Njukasl, a Borusija pobedi PSŽ

Jedan od najcenjenijih evropskih sportskih listova, "Gazeta delo sport", takođe je analizirala Lukin učinak pred meč sezone sa Njukaslom.

"Nedavno oživljavanje Jovića je nešto što Pioliju daje više opcija u napadu. Bilo je i drugih pozitivnih znakova sa Srbinove strane osim golova, kao što je protiv Borusije pogodio stativu, plus dodavanje za Tea Ernandeza, protiv Fiorentine, kada je ovaj iznudio penal. Trebalo mu je vremena da proradi, ali sada se on s pravom smatra važnim oružjem i protiv Njukasla, ali i u nastavku sezone", piše "Gazeta".

Tabela, međutim, govori da je osim vodeće Borusije u najboljoj poziciji PSŽ, jer jedini drži sudbinu u svojim rukama. Ukoliko "sveci" pobede u Dortmundu, onda će oni sigurno igrati u nokaut-fazi Lige šampiona i to kao prvoplasirani u grupi F.

Foto: EPA Images

Kilijan Mbape

Bod bi ekipi Luisa Enrikea doneo plasman dalje samo pod uslovom da Njukasl ne savlada Milan. Kilijan Mbape i drugovi bi mogli da ostanu drugi na tabeli i u slučaju poraza, ako na Ostrvu bude nerešeno.

- Najvažnija stvar je da ostanemo fokusirani na sebe i naš cilj. Komplikovano je, bilo koji ishod može da nam donese plasman u osminu finala, ali samo u slučaju pobede ne zavisimo od drugih. A naš osnovni cilj od početka takmičenja bio je da osvojimo prvo mesto u grupi - naglasio je Enrike.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nećete verovati! Moćni Siti pada na "Marakani",  istorija uz Zvezdu!
Crvena zvezda

Nećete verovati! Moćni Siti pada na "Marakani", istorija uz Zvezdu!

Fudbalski klub Crvena zvezda od svog procvata i sezone 2017/18, nije nikada završila grupnu fazu evropskog takmičenja bez makar jedne pobede. Ukoliko je verovati istoriji i statistici, izabranici Baraka Bahara će večeras (18:45) u poslednjem ovosezonskom meču na međunarodnoj sceni savladati Mančester siti i trijumfom završiti učeše u grupnoj fazi Lige šampiona.

13.12.2023

11:53

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija